Inspirasjonskilden til denne pizzaen er min kjære samboer som her om dagen uttalte “ananas på pizza, det er jo som å ha jordbær på pizza det! Man spiser jo ikke desserten før etter middag”. Personlig er jeg stor fan av ananas på pizzaen og tenkte at ja, jordbær er helt sikkert godt det også. Og dette er altså resultatet, som for øvrig falt i smak for oss alle tre.
Til 2 porsjonspizzaer trenger du:
Pizzadeig:
- 1/4 pakke fersk gjær
- ca. 200g hvetemel (tipo 00)
- 1 romtemperert egg
- 1 dl lunkent vann
- 1 ss olivenolje
- 1 ss melk
Fyll:
- 1 porsjon tomatsaus
- 200g fersk mozzarella
- 50 g chorizo
- 10 sorte oliven uten sten
- 10 jordbær
- frisk basilikum
- ekstra virgin olivenolje
- permesan
Lag pizzadeigen ved å løse opp gjæren i vannet og saltet. Ha melet i en haug på kjøkkenbenken og lag et hull i midten med fingeren. Ha alle de våte ingrediensene i hullet og visp sammen med en gaffel slik at mer og mer av melet blander seg i deigen. Elt til slutt med hendene til du har en fin og smidig deig. La deigen hvile i en bolle under et fuktig håndkle i et par timer.
Ta deigen og del den i to like deler (eller i ønsket størrelse). Kjevle ut en rund leiv og bruk en øse til å fordele tomatsausen fra midten og utover pizzaen i sirkler:
Skjær mozarellaen i skiver og legg på pizzaen. Hakk chorizo og kutt sorte oliven og strø over.
Hvis du ikke har pizzasten eller pizzaovn kan du fint steke den på over-undervarme på 300 °C i 6-7 min. Følg med så du ikke steker den for lenge.
Når pizzaen er ferdig legger du på skivet jordbær og pynter med frisk basilikum. server med raspet parmesan og olivenolje.
Vel bekomme!
Trackbacks/Pingbacks
[…] MariannMat Gourmetmat til hverdag og fest Hopp til innhold HjemLitt om meg ← Fylt ravioli – med serranoskinke og basilikumpesto. Italiensk pizza – med chorizo og jordbær → […]