Tagliatelle med kylling og middelhavssalat

7. september 2011

Fugl, Pasta

Dette er en lettvindt og kjempegod hverdagsmiddag som har smaksgaranti for både store og små. I alle fall stoppet ikke sorte oliven, kapers og oregano toåringen her i huset fra å spise nesten like mye som mamma, tvert i mot spurte hun om å få mere “oiven”. Så om det er vår toåring som etterhvert har skjønt at hun er pent nødt til å spise alt det merkelige mamma serverer, eller om dette er vanlig blandt våre små landsgutter/jenter vet ikke jeg, men konklusjonen hos oss er altså at dette er en vinner for alle aldre.

Dette kan være en veldig rask og enkel rett, med få ingredienser som du kanskje allerede har i kjøleskapet. Men det som gjør rette enda bedre er selvfølgelig om du har laget pastaen selv. Jeg har nettopp børstet støv av pastamaskinen og laget en del pasta i forskjellige former som jeg frøs ned i passende porsjoner. Jeg brukte derfor hjemmelaget tagliatelle denne gangen og hvordan du lager det kan du lese om her. Men har du ikke pasta i fryseren, eller tid til å lage, kan du selvfølgelig kjøpe ferdig tagliatelle.

Til to store og en liten trenger du:

  • 250 g fersk tagliatelle
  • 2 kyllingfileter
  • 2 dl tomatsaus
  • 1 hvitløksfedd
  • 1/2 rød chilli u/frø
  • 2 ss olivenolje
  • 10 perletomater
  • 1 stor neve salte kapers
  • 1 stor neve sorte oliven u/sten
  • 1 stor neve finhakket frisk oregano

Kutt kyllingen i passende biter og stek dem på pannen. Kok opp rikelig med vann med litt salt og olivenolje i. Når vannet koker legger du oppi pastaen og koker den etter anvisning på pakken, eller til den flyter hvis du har fersk pasta.

Hell av vannet i et dørslag og rør inn litt olivenolje i pastaen så den ikke kleber seg sammen. Del tomatene i skiver og fres kjapt et par minutter på pannen sammen med hakket hvitløk og chilli. Del oliven i skiver.

Hell tagliatellen over i et serveringsfat og rør inn tomatsausen, tomatene, oregano, oliven og kapers. Server med revet parmesan på toppen.

Vel bekomme!

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply