His du har mange sultne munner å mette til en storfrokost i helgen er disse rundstykkene et smart alternativ. Eller om dere ikke er så mange kan det være fint å bare fryse de så har du hjemmelagde rundstykker neste helg også. Disse halvgrove langpannerundstykkene er både enkle og gode, og du lager mange på en gang uten å måtte forme hvert enkelt rundstykke. Jeg tilsatte en del ristet sesamfrø for å få den gode nøtteaktige smaken.
Til en langpanne trenger du:
- 50 g gjær
- 5 dl lunken melk
- 1 ts salt
- 1 ss lys sirup
- 1 dl sesamfrø
- 450 g sammalt fint hvetemel
- 600 – 700 g fint hvetemel
Bland ut gjær i den lunkne melken. Bland sammen alt det tørre i en bakebolle, men hold igjen litt av hvetemelet til elting. Hell vesken i midten av det tørre og rør sammen. Elt godt til en myk og smidig deig.Sett til heving under plast i ca 1 time.
Ta deigen ut på kjøkkenbenken og elt litt til. Bruk et kjevle og kjevle deigen utover slik at den passer i en langpanne. La deigen være ca 2 cm tykk. Legg den på et bakepapirkledd stekebrett og bruk en deigskrape eller en kniv og skjær passe store rundstykker. Etterhev under plast i 30 minutter og stek midt i ovnen på 180 °C i 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist.
God helgefrokost!
Pssst! Prøv rykende ferske rundstykker med ekte meierismør, det er godt det!!
10. mars 2012
Gjærbakst