Langpannerundstykker – Halvgrove

10. mars 2012

Gjærbakst

His du har mange sultne munner å mette til en storfrokost i helgen er disse rundstykkene et smart alternativ. Eller om dere ikke er så mange kan det være fint å bare fryse de så har du hjemmelagde rundstykker neste helg også. Disse halvgrove langpannerundstykkene er både enkle og gode, og du lager mange på en gang uten å måtte forme hvert enkelt rundstykke. Jeg tilsatte en del ristet sesamfrø for å få den gode nøtteaktige smaken.

Til en langpanne trenger du:

  • 50 g gjær
  • 5 dl lunken melk
  • 1 ts salt
  • 1 ss lys sirup
  • 1 dl sesamfrø
  • 450 g sammalt fint hvetemel
  • 600 – 700 g fint hvetemel

Bland ut gjær i den lunkne melken. Bland sammen alt det tørre i en bakebolle, men hold igjen litt av hvetemelet til elting. Hell vesken i midten av det tørre og rør sammen. Elt godt til en myk og smidig deig.Sett til heving under plast i ca 1 time.

Ta deigen ut på kjøkkenbenken og elt litt til. Bruk et kjevle og kjevle deigen utover slik at den passer i en langpanne. La deigen være ca 2 cm tykk. Legg den på et bakepapirkledd stekebrett og bruk en deigskrape eller en kniv og skjær passe store rundstykker. Etterhev under plast i 30 minutter og stek midt i ovnen på 180 °C i 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist.

 

God helgefrokost!

Pssst! Prøv rykende ferske rundstykker med ekte meierismør, det er godt det!!

 

 

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply