Halvgrove burgerbrød med soltørkede tomater

12. juli 2011

Gjærbakst

For å gjøre burgermiddagen litt sunnere kan man lage noen enkle burgerbrød med litt grovt mel i. De er også mye bedre enn de man får kjøpt på butikken, og man kan lage ekstra porsjoner og fryse de ned til neste burgermiddag.

Jeg pleier å lage til to middager for oss tre og til 6 store og 2 små brød trenger du:

  • 2,5 dl vann
  • 1 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 ts sukker
  • 1,5 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 4 dl sammalt hvete
  • 6 dl hvetemel
  • litt hakkede soltørkede tomater

Varm vann og melk til fingertemperatur og løs opp gjæren. Bland vesken med alt det tørre og elt godt. La deigen forheve i ca. 40 minutter. Bruk et kjevle og form deigen til den er ca 1,5 cm tykk. Bruk en egnet form som for eksempel et stort tekrus til å lage de store brødene, og et mindre til de minste brødene. Legg de runde leivene på en bakepapirkledd stekeplate. Stikk noen soltørkede tomater ned i hvert brød og sett til etterheving i ovnen på 50 °C i ca. 20 min. Stek i ovnen på 225 °C i 15 minutter.

Når de er ferdige avkjøles de på rist, deles og serveres med den burgeren du måtte ønske. Jeg har brukt dette brødet til for eksempel Hjorteburger som du finner oppskriften til her.

Vel Bekomme!

,

Følg bloggen min

Registrer e-postadressen din og få daglige oppskriftstips!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Viltburger G35 med potettårn, bakt eple og rognebærgele | MariannMat - 13. juli 2011

    […] 3 grove burgerbrød […]

  2. Kyllingburger med bakt eple, karridressing og mangosalat | MariannMat - 13. juli 2011

    […] 2 grove burgerbrød […]

  3. Hjorteburger med potetchips | MariannMat - 13. juli 2011

    […] 3 burgerbrød […]

Leave a Reply