Det går mot vår og det frister med litt lettere salatretter. Dette er en av mine favoritter og er et godt alternativ til både lunsj og middag. I tillegg er den både sunn og enkel å lage.
Du trenger:
- ruccola
- tomater
- sorte oliven
- fetaost
- rødløk
- sitronsaft
- en god olivenolje
- litt godt fingersalt (f.eks maldon)
- pitabrød
Tzatsiki (nok til 2-3 personer)
- 200 g naturell yoghurt
- 1 slangeagurk
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper
- sitronsaft
Vask og kutt salatingrediensene i passe store biter. Velg selv hvor mye du ønsker å bruke av hver ingrediens. Bland alt sammen i en bolle og vend inn en god porsjon olivenolje. Dryss litt fingersalt over til slutt.
Tzatsikien lager du ved å dele agurken i to på langs og skrape ut alt det våte med en t-skje. Rasp agurken på et rivjern og vri ut vesken med hendene. Du kan også bruke et rent kjøkkenhåndkle, men jeg liker at det går raskt og det er like greit å bare bruke hendene selv om det blir litt mer grisete. Bland sammen yoghurt, agurk, finhakket hvitløk, sitronsaft og salt og pepper.
Varm pitabrødene i ovnen.
Server gresk salat med tzatsiki og varme pitabrød.
Vel Bekomme!
19. mars 2012
Salater og Grønnsaker