TingelingKake

22. juli 2013

Kaker og Søtsaker

Tingelingkake

I annledning Mali sin fireårsdag spurte jeg hvilken kake hun ønsket seg – svaret kom kort og kontant; “tingelingkake” – så dermed hadde jeg fått en ny kakeutfordring å bryne meg på. Slike utfordringer er sunt for kreativiteten og jeg storkoser meg i alle “fasene” – fra jeg står i butikken og skal velge kakepynt til jeg sitter ved kjøkkenbordet og pynter kaken. Det skal sies at det er sistnevnte som er aller mest stas.I denne kaken valgte jeg å bruke mammas sjokoladekakebunn fordi den er en sikker vinner i barnebursdager. Til fyll brukte jeg jordbær- og rabarbrasyltetøy som jeg hadde laget tidligere, og vaniljekrem, men du velger den kakebunnen og det fyllet du selv ønsker. Et godt tips er å planlegge utseende på kaken før du begynner, så handler du det du trenger av farger på fondant og pynt. Selve kakebunnen kan du også lage dagen i forveien og pakke den inn i plast over natten.

Kakebunn: I denne kaken brukte jeg denne oppskriften som bunn (oppskriften jeg har linket til er nok til to springformer på 22 cm og 18 cm).

Fyll: Jeg brukte jordbær- og rabarbrasyltetøy, og vaniljekrem

Klart for Tingelingbursdag:)

Pynt:

  • Gul, grønn og rosa fondant (jeg brukte ca 2 pakker grønn og 1 pakke gul, og 1/2 pakke rosa)
  • melis eller sirup til “lim”
  • Tingelingfigur (min er kjøpt på Toys`r`ùs)
  • 1 sugerør til feste av figur nedover i kaken
  • gjennomsiktig tynn strikk for å feste figur til sugerøret (for å få den til å stå skikkelig)
  • Stjerneutstikker
  • gult dryss
Før steking

Etter steking

Fest bakepapir i bunnen for å løsne kaken lettere.

Følg oppskriften på kakebunn jeg har linket til og avkjøl kakene i formene. (Legg et fuktig håndkle over hver form og pakk de inn i plast hvis du lager de dagen før du pynter). Så tar du de ut av formene og setter de på hvert sitt fat. Dynk de med litt melk for mer fuktighet.

Ferdig fylte kaker

Så er det bare å kjevle ut fondant. Start med den grønne. Pass på at du har helt ren kjøkkenbenk når du kjevler. Du kan bruke hvetemel for å få den til å gli lettere på benken. Legg den utkjevlede fondanten over kaken og trykk ned langs kanten for å få et jevnt dekke. Bruk en skarp kniv å skjær av helt nederst ved kanten for å få en jevn kant. (denne dekker du forsåvidt til senere). Gjør det samme på begge kakene og sett den lille oppå den store.

Lag sikk-sakk kant med en kniv på en lang utkjevlet gul fondantstripe. Pensle litt melis eller sirup langs den grønne kanten på kakene og trykk på den gule borden.

Så former du grønt “gress” og gule stjerner og fester de med melis eller sirup. Det gule drysset fester seg ved at du pensler vann på fondanten og drysser på før det tørker.

Tingeling fester du med strikk til et sugerør (eller grillpinne e.l.) og stikker det ned i kaken.

 

Så er det bare å glede seg til jubilanten får se:)

God baking!

 

, ,

No comments yet.

Leave a Reply