Dette var bursdagskaken da vi feiret 3-årsdagen til Mali i sommer sammen med barnehagejentene. Tre lys, krone og det man kan beskrive som «nok søtsaker» var i boks og både barna og foreldrene koste seg. Selve kaken er en vanlig sjokoladekake og jeg svikter ikke tradisjonen i min familie så oppskriften på kakebunnen og glasuren er selvfølgelig hentet fra mammas sjokoladekake. Pynten er her enkelt og greit kvikklunsj og non-stop. Det som er fint med denne kanen er at man kan bake bunnen og lage glasuren kvelden i forveien, og at selve pyntingen går kjempefort. Du har pyntet kaken på 10 minutter, og det er jo praktisk hvis man for eksempel har bursdagsfeiring rett etter barnehagen eller skolen.
Til en kake (22 cm) trenger du:
- 3 egg
- 400 g sukker
- 1 ss kakao
- 175 g margarin
- 400 g hvetemel
- 2,75 dl melk
- 1,5 ts bakepulver
Mammas Sjokoladeglasur:
- 500 g melis
- 100 g margarin
- 3/4 dl kokt kaffe
- 1 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
Pynt:
- 6 pakker kvikk lunsj. Varierer etter hvor stor diameter du har, men kjøp rikelig
- 1 pose non-stop med melkesjokolade
- bursdagslys
Sett ovnen på 180 °C og smør en kakeform med smør. Smelt smør. Pisk eggedosis av egg og sukker og bland inn smør og melk. Sikt inn en blanding av mel, kakao og bakepulver, og rør lett sammen med en slikkepott. Hell røren i kakeformen og stek i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakenål etter 30 minutter ved å stikke den inn i midten av kaken. Hvis det er deig på nålen når du tar den ut er ikke kaken ferdig enda.
Mens kaken steker lager du glasur. Smelt margarin og rør inn kakao, kaffe, vaniljesukker og melis. Glasuren kan virke litt flytende i begynnelsen, men den vil få riktig konsistens når den får avkjølt seg litt.
Ta kaken ut av ovnen når den er ferdig og avkjøl i formen.
Ta kaken ut av formen og del kaken i to på midten (hvis du vil fylle den med et lag glasur. Dette er ikke nødvendig for et godt resultat). Legg toppen av kakebunnen over og plasser kaken på et serveringsfat. Smør glasuren utover kaken, både rundt kanten og på toppen. Fest staver av kvikk lunsj rundt kanten som på bildet og hell over non-stop til du har så mange du vil. Trykk de gjerne litt ned i glasuren så de holder seg der. Fest på lys og så er kaken klar for feiring.
Hvis du vil se flere bursdagstips kan du ta en titt på Knertenkringlen eller Tropiske Cupcakes🙂
God bursdagsfeiring:)
Hvor stor form har du brukt til denne oppskriften? 🙂
Hei Marianne og takk for spørsmålet. Jeg brukte en form på 22 cm. God baking!
Hilsen Mariann