Dette er en kjempegod og frisk rett som passer god en sen sommerkveld. And er en av mine favorittråvarer og det er ikke første gang det blir tilberedt hos oss, men her kommer altså en variant som er litt mer sommerlig enn de andre andeoppskriftene du finner på bloggen.
Til to personer trenger du:
- 1 andebryst (ca 300 g)
- salt og pepper
- smør
- 2 store never småpoteter
- 4 stenger vårløk
- olivenolje
Mango og myntesaus:
- 1 mango i terninger
- 1/2 sitron, saften
- 1 ss hvitvinseddik
- 3 ts sukker
- 1/2 – 1 dl hvitvin
- 2 ss mynte
- 1/2 ts salt
Start med sausen. Del mangoen ned langs stenen i midten på begge sider og skjær ut terninger av fruktkjøttet. Ha mango, sitronsaft, eddik, sukker, vann og salt i en kjele og la det småkoke. Bruk gjerne en stavmikser for å jevne sausen til en tynn purè. Vurder om du tilsetter mer hvitvin. La sausen redusere til passende konsistens. Hvis du vil kan du sile sausen til slutt, men det er ikke avgjørende for et godt resultat. Tilsett finhakket mynte på slutten.
Vask småpotetene og kutt de i passe store biter. Legg biter av vårløk sammen med potetene i et ark aluminiumsfolie, vend inn olje og kvern over salt og pepper. Pakk inn folien og legg enten i ovnen på 200 °C eller på grillen.
Gni andebrystet inn med salt og pepper og lag ruter i skinnsiden. Smelt smør og olje i en stekepanne og legg andebrystet i pannen med skinnsiden ned. Sprøstek svoren før du snur brystet og steker det ca 3-4 minutter på den andre siden. La det hvile noen minutter før du skjærer i det.
Server andebryst i skiver med vårløkspoteter og mango og myntesaus. Pynt med en kvast frisk mynte.
Vel Bekomme!
25. august 2012
Fugl, Sauser