Drømmehagenkake til 2-årsdagen!

26. juli 2011

Kaker og Søtsaker

Mali ble to år i helgen og siden Drømmehagen er den store TV-favoritten for tiden måtte jeg jo lage Drømmehagenkake. Mali synes det var veldig stas med kaken og hun ramset opp Hinkelpinkel, Hoppsideisi, Makkapakka, Tomlingene, Hahoene og Plinkyplonk, til stor glede for de voksne rundt.

Som basis i kaken har jeg brukt sjokoladekake med vaniljefyll, men man kan godt bruke vanlig sukkerbunn, krydderkakebunn eller den bunnen du ønsker. Dette er naturligvis en tidkrevende kake siden man lager figurene for hånd, men disse kan du lage et par kvelder i forveien, og hvis du er som meg er dette bare kos og morro.

Til en slik kake trenger du:

Kakebunn og fyll:

  • 300 g hvetemel
  • 5 ss kakao
  • 3 ts bakepulver
  • 300 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 dl melk
  • 300 g smeltet smør
  • 3 egg
  • 1 pakke vaniljekrem
  • 1 stor kakeform på ca 24 cm.
  • 1 liten kakeform på ca 12 cm.

Sjokoladeglasur:

  • 150 g romtemperert smør
  • 6 dl melis
  • 1 dl kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ss lunken melk

Pynt og dekorasjon:

  • Marsipan i fargene: grønn x 2, rød, rosa, lilla, blå, hvit
  • 100 g brunost
  • smågodt som på bildet

Start med kakebunnen:

Sett ovnen på 180 °C og smør kakeformene. Bland egg, melk og smør i en bolle og sikt inn en blanding av de tørre ingrediensene. Bland sammen til en jevn røre. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. Test med en kakenål om kaken er ferdig. Hvis det er deig på kakenålen når du tar den ut må den stå litt til. Avkjøl kakene på rist, og sett dem med fordel i kjøleskapet i 30 minutter før du deler den.

Del den største kaken på midten og fyll den med vaniljekrem før du legger toppen på igjen. Skjær av toppen på begge kakene slik at den blir flat. Lag glasuren ved å piske smør og melis til det blir luftig og hvitt. Rør inn kakao, vaniljesukker og lunken melk til en jevn røre. Bruk melken til å tilpasse konsistensen. Smør så glasur med en slikkapott rundt kantene til kaken og tørk av eventuelt søl med et tørkepapir etter at du er ferdig.

Sett kaken i kjøleskapet mens du tilbereder marsipanlokkene.

Ta en hel grønn marsipanpakke og varm den i håndflatene dine, og form en kule som du legger på et stykke matpapir som du har tegnet omrisset av kakeformene på med penn slik at du ser vor stort lokket skal være.

Kjevle til en flat ca 3mm tykk leiv som går ca 2 cm utenfor sirkelen du har tegnet på bakepapiret. Bruk en kniv og skjær sikksakk i kantene slik at du får gresset som skal henge utenfor kanten. Gjør dette med det lille lokket også.

Ta kakene ut av kjøleskapet og legg det største marsipanlokket på den største kaken. Sett den minste kaken oppå der du vil ha den og legg det minste marsipanlokket på toppen. Så er det bare å pynte med de figurene du har laget og det godteriet du synes passer. Figurene er det bare å prøve seg frem med og den ferdigfargede marsipanen du får kjøpt er enkel å forme og jobbe med. Til øyne på figurene har jeg bare brukt hvit marsipan, men man kan få kjøpt øyne til dette formålet på for eksempel Cacas butikken i Oslo sentrum og på nettbutikken. Traktøren kan også være behjelpelig med bestilling av varer du trenger fra Cacas.

Kos deg med å glede barnet ditt!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply