Mammas Sjokoladekake – den beste i verden

5. mai 2015

Kaker og Søtsaker

Verdens Beste SjokoladekakeJeg synes det er på tide å republisere denne langpanneoppskriften nå når vi går inn i en ny kakehøytid, hvor både helligdager, barnehagedugnader og mange barnebursdager står i kø. Dette er en enkel og kjemmegod langpannekake.

Denne kaken har mamma laget til meg og mine søsken i barnebursdager og konfirmasjoner, og ellers på bestilling fra familie og venner; noe som forøvrig skjer relativt ofte. Denne kaken er like obligatorisk som bestemors lefser – og det sier noe. Da jeg dro til New Zealand for å studere var dette en av de tingene, ved siden av Freia melkesjokolade, som jeg savnet aller mest. Derfor fikk jeg mamma til å sende meg oppskriften så vi kunne bake den der nede. Også der ble den veldig populær blant alle våre venner, og derfor ble den laget til alle bursdagsfeiringer og andre passende anledninger – og det var aldri rester igjen. Denne kaken er rett og slett for god til å ikke prøves…

Til en langpannekake trenger du:

  • 4-5 egg
  • 600 g sukker
  • 1 toppet ss kakao
  • 250 g margarin
  • 600 g hvetemel
  • 4 dl melk
  • 2 ts bakepulver

Mammas Sjokoladeglasur:

  • 500 g melis
  • 100 g margarin
  • 3/4 dl kokt kaffe
  • 1 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker

Sett ovnen på 180 °C og smør en langpanne med margarin. Smelt smør. Pisk eggedosis av egg og sukker og bland inn smør og melk. Sikt inn en blanding av mel, kakao og  bakepulver, og rør lett sammen med en slikkepott. Hell røren i langpannen og stek i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakenål etter 30 minutter ved å stikke den inn i midten av kaken. Hvis det er deig på nålen når du tar den ut er ikke kaken ferdig enda.

Mens kaken steker lager du glasur. Smelt margarin og rør inn kakao, kaffe, vaniljesukker og melis. Glasuren kan virke litt flytende i begynnelsen, men den vil få riktig konsistens når den får avkjølt seg litt.

Ta kaken ut av ovnen når den er ferdig og avkjøl. Du kan godt bare smøre glasuren på kaken i langpannen, da er det enkelt å frakte med seg om du skal det. For å få et mønster i glasuren kan du bruke for eksempel en gaffel, eller pynte den med seigmenn hvis du skal ha den i et barneselskap.

Tusen takk til Mamma for verdens beste sjokoladekakeoppskrift!

Vel Bekomme!

, , ,

6 Responses to “Mammas Sjokoladekake – den beste i verden”

  1. Stine Says:

    Den sjokoladekaken er sikkert god! Jeg har kopiert oppskriften

    Reply

  2. Bjørg Says:

    Stemmer det med bare en ss kakao? Til en langpannekake?

    Reply

    • mariannmat Says:

      Hei Bjørg! Beklager sent svar. Ja, det stemmer med bare en spiseskje på en langpanne. Kakenbunnen er litt lysere enn mange sjokoladekaker, det er det som gjør at jeg synes den er så god. Til gjengjeld får du masse sjokoladesmak i glasuren. Hilsen Mariann

      Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Halloweenfigurer med sjokoladeglasur | MariannMat - 27. oktober 2011

    […] Hvis du har lyst å lage en litt morsom og kreativ vri på kaffekosen til Halloween kan dette være noe for deg. Kanskje du har barn som liker å leke med maten også, da er i så fall dette definitivt noe som kan slå an på kjøkkenet ditt. Disse figurene er basert på sjokoladekakedeig og dekket med sjokoladeglasur etterpå. Inspirasjon til disse er hentet fra Mat & Vin okt/nov -11, men kaken og glasuren er den samme som mammas supergode sjokoladekake. […]

  2. Nøttegodt med Sjokolade | MariannMat - 30. oktober 2011

    […] den som en godbit til kaffen. Denne desserten er laget av sjokoladeglasurer min mor bruker på sjokoladekaken sin. Det er min absolutte favorittglasur og har en smak av sjokolade og […]

  3. Kvikklunsjkake med Non-Stop til 3-årsdagen | MariannMat - 24. august 2012

    […] tradisjonen i min familie så oppskriften på kakebunnen og glasuren er selvfølgelig hentet fra mammas sjokoladekake. Pynten er her enkelt og greit kvikklunsj og non-stop. Det som er fint med denne kanen er at man […]

Leave a Reply