Hverdagsbrød

4. mai 2015

Gjærbakst

Hverdagsbrød (1)Dette er et kjempegodt hverdagsbrød som bakes på tradisjonell måte med forheving og etterheving, men med en kjøkkenmaskin tilgjengelig er det ikke mye arbeid som skal til for å få to gode brød. En fin oppskrift til søndagsdugnaden på kjøkkenet kanskje?

Til to store brød trenger du:

  • 700 g hvetemel
  • 250 g sammalt hvetemel (fintmalt)
  • 50 g tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 100 g havregryn
  • 50 g linfrø
  • 50 g gresskarkjerner
  • 7,5 dl lunkent vann
  • 1 egg

Bland sammen alt det tørre. Enten i en kjøkkenmaskin eller i en bakebolle. Lag en grop for vesken og hell i vannet og kakk oppi egget. Kjør (eller elt) deigen godt sammen til du ser at deigen slipper kanten godt. Med kjøkkenmaskin eltet jeg ca 5 minutter, men for hånd bør du beregne litt mer.

Form deigen til en rund ball  og sett deigen til forheving under plast i minimum en time. Den kan også stå kaldt og heve over natten.

Form deigen til to brød og legg de i smurte (eller smørefrie) former. Du kan også bare legge de ved siden av hverandre på en bakepapirkledd langpanne. Lag tre-frie snitt i overflaten på brødet. La de etterheve i ca 40 minutter før du steker de i 45 minutter på 200 grader lavt i ovnen. Avkjøles på rist.

Nyt en skive nybakt brød med meierismør og brunost! Namnam!

God Baking!

 

, ,

Følg bloggen min

Registrer e-postadressen din og få daglige oppskriftstips!

No comments yet.

Leave a Reply