Saftig Gulrotkake med Syrlig Ostekrem og Pistasjenøtter

15. november 2012

Kaker og Søtsaker

Søt, Saftig og Syrlig:)

Har du lyst på en saftig og god gulrotkake med en syrlig frisk ostekrem så bør du prøve denne. Den er enkel og rask å lage og smaker kjempegodt. Den kan også fryses om det blir noe til overs.

Til en kake (ca 22 cm form) trenger du:

Denne kaken ble laget til middagsgjester på halloween

  • 3 egg
  • 100 g brunt sukker
  • 75 g vanlig sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts ingefær
  • /2 ts nellik
  • 1/2 ts muskat
  • 1 dl smeltet smør
  • 4-5dl revne gulrøtter
  • 50 g pistasjnøtter, hakkede
  • 50 g valnøtter, hakkede

Glasur:

  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g kremost naturell
  • sitronskall og saften av 1/2 sitron
  • 450 g melis
  • 25 g hakkede pistasjnøtter

Start med å piske en luftig eggedosis av brunt sukker, sukker og egg. Bland sammen mel og krydder og sikt inn i eggedosisen. Rør inn det smeltete smøret med en slikkepott og vend inn revne gulrøtter og hakkede nøtter til slutt.

Hell røren i en kakeform på ca 22 cm i diameter som du har smurt med smør i kanten og dekket med bakepapir i bunnen. Stek kaken i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter. Stikk en kakepinne inn i kaken for å se om den er ferdig, har den flytende kakerøre på seg bør den steke litt til. Avkjøles i formen på rist.

Mens kaken steker lager du glasuren. Dette er rikelig til et lag med glasur i midten også, men dette trenger du ikke gjøre for et vellykket resultat. Bland sammen kremost og smør og tilsett sitron. Rør inn melisen litt etter litt til du har en fin konsistens på glasuren.

Når kaken er avkjølt løsner du kakeringen og tar bort bunnen av formen og matpapiret. Hvis du vil deler du formen på midten med en kniv og legger et lag glasur i midten før du legger på toppen av kaken igjen. Fordel rikelig med fyll på toppen og kantene av kaken. Pynt kaken slik du vil med pistasjnøtter og evt. strimler av gulrot.

Vel Bekomme, og god baking!

 

, ,

No comments yet.

Leave a Reply