Plommekake

7. november 2014

Kaker og Søtsaker

Plommekakeplommer er kjempegodt i bakst, som for eksempel denne kaken. De gir et syrlig bidrag til den søte kaken. Her får du oppskriften på en veldig enkel og god plommekake.

Til en kake (20 cm springform) trenger du:

  • 175 g mykt smør
  • 175 g sukker
  • 4 egg
  • 175 g hvetemel
  • 2 ts bakepuver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss sitronsaft + litt sitronskall (bruk en fin rask eller et microplane)
  • 400 g plommer u/sten i båter

Sett ovnen på 180 grader.

Rør sammen alle ingrediensene bortsett fra plommene. fets et bakepapir i bunnen av springformen og smør kantene med smør. Hell røren opp i springformen og legg plommebitene jevnt opp i kaken. Disse synker etter hvert litt ned i kaken.

SONY DSCStek kaken midt i ovnen i ca 45 minutter. Stikk en pinne inn i kaken for å sjekke om kaken er ferdig. Er det deig på enden av pinnen bør den stek litt til.

Avkjøl kaken i formen.

Sikt litt melis over kaken før servering.

God Baking!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply