Browniesrullekake med Blåbærkrem

9. oktober 2011

Dessert, Kaker og Søtsaker

Dette er en veldig enkel kake som er rask å lage og som egner seg i mange typer selskaper. Du kan lage denne kaken god tid før du begynner med den andre maten og den kan stå i kjøleskapet til du serverer den, for den serveres kald.

Hos oss er brownies den ultimate sjokoladekake og denne gangen ville jeg prøve en litt annen vri på den gode smaken. Blåbærkremen passer godt til sjokoladen, den er kjemperask å lage og gir høststemning.

 

Til en rullekake trenger du:

 • 150 g mørk sjokolade
 • 2 ss varm melk
 • 175 g sukker
 • 5 egg i hvite og plomme
 • 2 dl kremfløte
 • 100 g blåbær

Dekk en langpanne med bakepapir og skru ovnen på 180 °C.

Knekk sjokoladen i små biter og smelt den over et varmebad. Visp sukker og eggeplommer et par minutter. Rør inn den smeltede sjokoladen med slikkepott og tilsett lunken melk.

Pisk eggehvitene luftige men ikke stive. Vend eggehviten inn i sjokoladeblandingen. Ha røren i langpannen og stek i 20 minutter til kaken gir litt etter. Det kan se ut som kaken hever veldig i ovnen, men den detter sammen igjen når du tar den ut. Det skal den gjøre for den skal være relativt flat og kompakt.

 

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den på bakepapiret, men ta den ut av langpannen. Når den et litt avkjølt legger du på et fuktig håndkle til den er kald.

Pisk kremfløten luftig og tilsett blåbær. Ta av håndkleet av kaken og legg det på kjøkkenbenken. Vend kaken opp ned på håndkleet ved hjelp av bakepapiret. Fjære bakepapiret. Smør krem og blåbær utover kaken og rull kaken sammen fra kortenden ved hjelp av håndkleet. Rull fra deg, det er lettest. Legg kaken på et fat og oppbevar den i kjøleskapet til den skal serveres.

 

Tips! Den smaker kjempegodt sammen med vaniljeis.

Vel Bekomme!

, , ,

3 Responses to “Browniesrullekake med Blåbærkrem”

 1. Andrea Nornes Says:

  Den så utrolig god ut, og hvem liker vel ikke brownies? 😀

  Reply

 2. Cathrine Says:

  lurer på om denne er god med sånn gul krem til suksesskake jeg…. (istedenfor blåbærkrem…)

  Reply

  • MariannMat Says:

   Hei Cathrine. Ja det er jeg helt sikker på vil smake godt. Det var en kjempegod idè! Kanskje jeg prøver det neste gang. Hilsen Mariann.

   Reply

Leave a Reply