Minipizza med Kantareller og Geitostparmesan

9. oktober 2011

Pizza

Dette er en enkel og god minipizza med høststemning. Den har få ingredienser og er et godt forslag til kveldskos eller som en forrett. Jeg brukte den som forrett da våre gode naboer var på middagsbesøk hos oss i helgen. Tema var viltkveld, derfor valgte jeg ingredienser som drar tankene mot skog og norsk natur, men man kan selvfølgelig variere fyllet etter smak og behag. Man kan også fint bruke oppskriften til middag men da bør man bruke mengdene oppgitt under til én person, og ikke fire som jeg har beregnet det til som en forrett. Hvis du ikke får tak i geitostparmesan, kan du fint bruke en godt modnet parmesan eller små klatter vanlig geitost for å få en litt strammere smak.

Som forrett til fire personer trenger du:

Pizzabunn:

  • 150 g hvetemel
  • 1/4 pk. gjær
  • 0,5 dl lunkent vann
  • 1 ts olivenolje
  • 1 ts salt

Fyll:

  • 4 store spiseskjeer pizzasaus
  • 1 stor tomat i tynne skiver
  • en stor neve kantareller
  • 1 stor neve revet hvitost
  • salt og pepper
  • geitostparmesan
  • frisk timian

Lag pizzadeig ved å blande de tørre ingrediensene og tilsette vann. Hvis du bruker fersk gjær rører du den ut i det lunkne vannet. Elt deigen godt og la den hvile under plast i 30 minutter.

Ta ut deigen og del den i fire før du kjevler de til små pizzabunner på ca. 15 cm i diameter. Legg de på et bakepapirkledd stekebrett.

Legg en skje pizzasaus på hver bunn og fordel utver. Legg på revet hvitost, tomatskiver, kantareller, og salt og pepper. Stek i ovnen på 300 °C i 5-6 minutter. Rasp over geitostparmesan og pynt med frisk timian før servering.

Vel Bekomme!

, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hjortefilet med Fløtegratinert fjellmandel, Søte Rotfrukter og Portvinsaus | MariannMat - 9. oktober 2011

    […] Minipizza med Kantareller og Geitostparmesan 9. oktober 2011 […]

Leave a Reply