Dette er en kjempegod høstgryte som lages med rødvin og gode råvarer. denne gryten kan stå å småputre i mange timer og kjøtte tblir bare bedre og bedre, eller du kan velge et godt og mørt kjøttstykke så slipper du å bruke mer enn en times tid på gryten. Til en slik rødvinsgryte er det naturligvis godt med litt rødt i glasset også og som de gjør i Frankrike serveres denne med ferske fine bagetter.
Til fire personer trenger du:
- 600 g biff i passe stor store stykker
- 2 ss smør
- salt og pepper
- 6 sjalottløker
- 150 g kantareller
- 2 gulrøtter i biter
- 8-10 små poteter i biter
- 2 laurbærblad
- 2 dl kraft
- 5 dl rødvin
- 50 g bacon
- maizena til jevning
- frisk timian
- ferske fine bagetter
Del biffstykkene i passe store biter, krydre med salt og pepper og brun de i smør i en gryte. Tilsett renset sjalottløk del i to, gulrot og poteter. Hell over rødvin og kraft og legg oppi laurbærbladene. Smørstek kantarellene i en stekepanne og stek baconbitene sprø. Legg begge deler til side.
La gryten småkoke i ca 1 timeog jevn sausen med maizenna om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
Ha soppen og bacon i gryten rett før servering og legg over litt frisk timian.
Server rykende varm gryterett med ferske bagetter og smør.
Vel Bekomme!