Eplesaft

7. oktober 2011

Frukt og bær

Epler er en fantastisk frukt og kan brukes til alt fra sylting og safting, til ingrediens i sauser og salater, og som kakefyll og bakt til dessert. Mulighetene er uendelige og det er om høsten de smaker aller best, for da får man tak i norske epler. Hvis du ikke er så heldig å ha ditt eget epletre så bugner butikkene av disse røde norske delikatessene for tiden.

Epler kan konserveres og smakssettes på mange måter og her viser jeg hvordan du lager naturlig eplesaft og eplesaft med kanelsmak. Denne saften er et supert alkoholfritt alternativ til dessertvin, eller rosévin, og kan for eksempel blandes ut med farris hvis du liker bobler.

 

Eplesaft:

  • 1 kg røde epler
  • 7 dl vann
  • 3 dl sukker / per liter saft
  • 1 stang kanel

 

Vask og kutt eplene i båter. Du trenger ikke ta ut kjærne og stilk, og skallet setter en fin farge på saften så la det være på også. Legg eplebåtene i en kasserolle og hell over vann. La dette småkoke i 10-15 minutter. Rør rundt innimellom.

Hell epleblandingen i en sil og la det renne godt av. Kast eplekjøttet som ligger igjen i silen. Mål saften og hell den tilbake i kasserollen. Tilsett 3 dl sukker per liter saft og la det koke i ca. 10 minutter.

Når du skal helle saften på beholdere er det kjempeviktig at beholderne er helt rene slik at det ikke går mugg i saften. Hell saften på beholdere, tilsett kanelstang om du vil ha kanelsmak, og sett på tett lokk. Saften oppbevares mørkt og kjølig.

God Høst!

 

 

, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Epledagen – 17. oktober | MariannMat - 15. oktober 2011

    […] Eplesaft er også en fin måte å foredle eplesmaken på og ved å smakssette saften med for eksempel kanelstang har man plutselig en eksklusiv leskedrikk som kan serveres sammen med en søt dessert. Denne faller garantert i smak hos både store og små, og oppskriften er her. […]

Leave a Reply