Bløtkake med Jordbærkrem til 17.mai!

Denne bløtkaken er enkel og kjempegod og passer fint til 17.maifeiringen eller til andre sommerlige festhøytider. Å lage en bløtkake trenger ikke å ta så lang tid som mange tror:)

Til denne kaken trenger du:

Sukkerbrød:

  • 6 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • (ca 1/2 dl ananas- eller appelsinsaft)

Fyll og pynt:

  • 6 dl kremfløte
  • 3 ss jordbærsyltetøy
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 boks friske jordbær
  • en god håndfull friske blåbær
  • norske flagg til 17.mai

 

Sett ovnen på 175 °C. Lag sukkerbunnen ved å piske egg og sukker til en stiv eggedosis. Med kjøkkenmaskin bør du regne minst 10 minutter til dette. Sikt inn hvetemel og bakepulver og vend forsiktig med en slikkepott til du har en jevn og fin røre. Pest bakepapir i bunnen av en springform på ca 22 cm og fest med ringen. Hell røren i formen og stek i ovnen i 25-30 minutter. Sjekk at kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne inn i midten av kaken, hvis den ikke har røre på seg er den ferdig. Avkjøl kaken i formen. Skjør med en kniv langs kanten av ringen for å løsne og åpne ringen.

 

Bruk en stor kniv og del kaken i tre etasjer. Legg den nederste på serveringsfatet og ha over noen skjeer med appelsin eller ananasjus. Du kan også bruke melk, men jusen gir den en veldig god og syrlig smak som passer til den søte kremen.

Kremen lager du ved å piske kremfløten passe stiv. Ta ca 2/3 av kremen og ha i en annen skål. Bland denne med jordbærsyltetøy og fordel på begge lagene inni kaken. Før du tar krem på den andre etasjen har du på litt jus også på dette sukkerbrødet.

Bland vaniljesukker inn i den hvite kremen og legg et lag krem rundt kanten og på toppen av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose med stjenetupp og pynt kaken rundt kanten og litt inn på kaken. Pynt kaken med jordbær, blåbær og eventuelt norske flagg i midten.

Vel Bekomme!

, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mine tre utvalgte KAKER som passer i MAI! | MariannMat - 15. mai 2012

    […] 1. Bløtkake med Jordbærkrem  […]

Leave a Reply