Denne ostekaken har min storesøster servert ved mange anledninger, både da hun drev café og ved familietilstelninger. Den blir ofte etterspurt når hun tilbyr seg å lage kake, og jeg skjønner godt hvorfor. Kombinasjonen av den tykke, fyldige og søte kjeksbunnen, den litt syrlige ostekremen, og jordbærgeleen med frisk bær på toppen er utrolig god og kaken bare smelter på tungen. Denne kaken går inn under kategorien “Farlig god”.
Kaken ble laget til en kveld jeg skulle ha homeparty, men siden to av jentene måtte melde avbud ble det utsatt. Derfor ble vi stuck med hele denne hærligheten alene…noe både små og store familiemedlemmer ble glade for;) Heldigvis har vi noen kakeglade naboer, som i tillegg hadde besøk av en kakeglad bror, og da var plutselig nesten hele kaken borte. Uansett anledning, om man skal bake kake til bryllup, barneselskap, homeparty eller hjemmekos så er denne kaken perfekt. Man kan også tilpasse pynten ved å variere fargen på geleen etter hvilken årstid vi er i og pynte med passende frukt og bær. Jeg har for eksempel sett søsteren min pynte akkurat samme kaken med kiwi på sommeren. Rødt gelélokk som her er veldig delikat og passer jo fint både til jul og om sommeren. Det er bare å bruke fantasien og sette i gang.
Til en kake trenger du:
Bunn:
- 1 pk Bixit havrekjeks
- 175 gr soft flora margarin
Ostekrem:
- 1 boks kremfløte
- 1 beger lettrømme
- 1 beger Philadelfiaost orginal
- 120 gr melis
- 2 ts vaniljesukker
- 1 pk sitrongele
Gelelokk:
- 2 pk jordbærgele
- noen skiver jordbær
- Ha kjeksen i en pose, og bruk kjevle til å knuse den. Ikke altfor mye knust, men heller ingen store biter. Smelt smøret, og la det avkjøle litt før du rører inn kjeksen. La det trekke litt, og fordel det jevnt i en rund form på ca. 24 cm. Ikke komprimer det altfor mye, da blir bunnen hard. Sett den kaldt.
Bland fløten og melisen, og pisk krem, ikke for stiv. Ha i rømmen og philadelpia osten, og rør det sammen med mixeren. Ha i vaniljesukker og rør forsiktig inn. Kok opp halv mengde med vann (2,5dl) og løs opp sitrongeleen (det er viktig at man ikke kjøper hurtiggele) og sett den til avkjøling. Når den er svakt lunken rører du den forsiktig inn i osteblandingen og tømmer røren over kjeksbunnen. Avkjøl kaken i kjøleskap til den er stiv. Kaken smaket godt uten gelelokket også og du kan pynte rett på det stivnede ostefyllet.
Rør ut jordbærgeleen i halv mengde vann (5 dl på begge pakkene) og avkjøl godt, men pass på at den ikke stivner. Ta ut ostekaken og legg på skiver med jordbær. Tøm avkjølt jordbærgelé forsiktig over og sett den kaldt til gelelokket er stivt.
Når geleen er stiv bruker du en varm kniv og skjærer rundt kaken helt inntil ringformen. Løsne ringen og løft den av kaken. Ta bort kakeformbunnen og sett kaken på et kakefat. Så fjærner du bakepapiret forsiktig som på bildet. Kaken er myk og tåler å bli kløftet litt på, men vær forsiktig. Alternativt kan du rive av bakepapiret rundt kanten før du fjærner ringen, og servere kaken med bakepapir under.
Vel Bekomme!
10. november 2011 at 17:26
Den var veldig pen! Ostekake er an av yndlingskakene mine, så denne skal jeg prøve ut en gang!
14. november 2011 at 20:48
Hei Andrea! Takk for det. Søsteren min er kjempeflink med denne kaken så jeg har fulgt oppskriften hennes til punkt å prikke. Den anbefales på det sterkeste. Hilsen Mariann!
11. november 2011 at 10:33
Så vakker kake! Du er hjertelig velkommen til å poste kakebilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv om du vil ha enda litt mer publisitet:-) Hilsen Kristine
14. november 2011 at 20:49
Takk for det. Klart jeg vil det:)
Hilsen Mariann
12. november 2011 at 16:44
Mmm! Denne skal jeg prøve. Oppdaget akkurat siden din, og må si at jeg er superglad for at det finnes matglade bloggere – som tar bilde og skriver nøyaktig hva som skal skje, trinn for trinn. Fantastisk for meg som ikke er så konfortabel på kjøkkenet. Jeg ser at du har flere herligheter jeg må prøve ut. Nå gruer jeg meg ikke til det er min tur å ha klubb;)
14. november 2011 at 20:42
Hei Lena! Så godt å høre at du liker bloggen min. Jeg kommer til å fortsette med å legge ut oppskrifter både til hverdags og fest fremover så det er bare å følge med;)
Hilsen Mariann.
13. november 2011 at 02:47
Hei søs:)
Så morsomt at du har lagt ut kaken “min” på bloggen din da!!
Jeg har ett god råd, og ett godt tips om du vil …
Når man skal fjerne bakepapiret under kaken, så er det veldig enkelt og greit å løfte opp kaken mens den enda sitter fast i ringen, da er det lett å rive av papiret, og sette kaken tilbake på fatet, for så å løsne den etterpå med en varm kniv, slik du skriver. Det var det gode rådet:) Det gode tipset er å erstatte 5 av havrekjeksene med 5 cokies med “bare bær”…. det setter en enda bedre smak på bunnen. Dette var noe den kjære mamsen vår fant ut her en dag, da hun hadde i for mye smør, og måtte finne noe å kompensere med for at ikke bunnen ble for løs. Det ga en utrolig god smak:)
Lykke til videre med bloggen, du har jo blitt suverent flink på kjøkkenet!!!
Klem Storesøs!
14. november 2011 at 20:41
Hei søs:) Ja det med ringen var kjempelurt:) Morsomt når man finner nye gode oppskrifter slik som mamma gjorde med kjeksbunnen også. Får prøve det neste gang:)
Hilsen Lillesøs:)
8. april 2012 at 15:45
Dette er den beste kaken som finnes! Jeg lager den til hver spesielle anledning (holder faktisk på å lage en nå, med deilige bringebær, mmm…). Får skryt av den hver eneste gang, den er rett og slett helt fantastisk… Kiwi og bringebær med gelé av samme slag passer nydelig som pynt… Yum! Tusen takk for en fantastisk oppskrift som “redder” meg hver eneste gang jeg skal bake 😉
10. april 2012 at 08:25
Hei Mari:) Tusen takk for det, det er min kjære søster som skal ha all ære for denne superkaken:) Hilsen Mariann