Pølsebrød

9. november 2011

Gjærbakst

Slik lager du enkle pølsebrød som er 1/4 grove. Deigen er kjempeenkel og gir fine pølsebrød som egner seg godt til barnebursdag eller en hverdagsmiddag.

 

 

 

Til ca 10 pølsebrød trenger du:

  • 1/2 pk gjær
  • 3 dl melk
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 100 g sammalt hvete
  • 350 g hvetemel
  • sesamfrø til pynt

Bland gjør med lunken melk og hell i en blanding av alt det tørre. Hold av litt av hvetemelet som du kan justere deigkonsistensen med. Elt godt og sett til heving i ca. 1 time.

Når deigen har hevet til dobbel størrelse tar du den ut på kjøkkenbenken og ruller en lang pølse som du deler i 10 avlange emner. Form hvert evne til et pølsebrød og legg på ent bakepapirkledd stekebrett. Fukt hendene med lunkent vann og klapp de forsiktig ned med hånden til de blitt litt flate. Strø over sesamfrø mens de er fuktige og sett til etterheving i ca 30 minutter. Stek på 200 °C i ca 10 miutter.

God baking!

 

, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lammepølser med Sprøstekt Løk og Salat | MariannMat - 9. november 2011

    […] 6 pølsebrød […]

Leave a Reply