Har du lyst å overraske med en god kake til Valentinesdagen? Da kan denne ostekaken være et godt alternativ, den lages uten å steke bunnen og den er veldig enkel. Den skal stå i kjøleskapet og stivne i ca 4 timer, eller gjerne over natten, og holder seg godt noen dager i kjøleskapet.
Til en ringform ca 22 cm trenger du:
- 1 pk bixit havrekjeks
- 175 g smeltet smør
- 3 dl fløte
- 200 g kremost naturell
- 100 g melis
- 1 boks lett creme fraishe
- 1 pk rød bringebærgelè + 2,5 dl kokende vann
Pynt:
- Kremfløte til kremtopper
- Rosa roser
- Hvite kuler
- friske bringebær
Knus kjeksen i en pose eller et rent kjøkkenhåndkle til du ikke har noen store biter. Bland det med litt avkjølt smør og trykk det forsiktig ned i en bakepapirkledd kakeform. Kle bare bunnen av kakeformen med bakepapir. Sett bunnen i kjøleskapet.
Bland gelepulver med halv 2,5 dl kokende vann og avkjøl til romtemperatur men pass på at den ikke begynner å stivne. Pisk fløte og melis til en passe stiv krem. Rør inn kremosten og creme fraishe med mikseren til en klumpfri røre. Vend inn 2/3 av geleèn i kremen. Hell kremen i kakeformen. Ha resten av gelèen over kaken med en skje og bruk skaftet på skjeen til å forme marmoreringer av rød gele og hvit ostekake. Sett kaken i kjøleskapet og la den stivne. Dette tar ca 4 timer.
Pynt kaken med roser, krem, bringebær og hvite kuler – eller med den pynten du vil.
God Valentinsdag til deg og dine:)
13. februar 2013
Dessert, Kaker og Søtsaker