Her kommer oppskriften på en enkel og god spaghetti og kjøttsaus som du enkelt lager fra bunnen av. Altfor mange bruker en ferdigsaus for å spare tid, men faktum er at man godt kan lage en saus fra bunnen av selv på samme tid som man bruker på å steke kjøttdeig og koke pasta. Følg denne oppskriften så viser jeg deg en av våre favorittkjøttsauser:)
Til to store og en liten trenger du:
- 250 g spaghetti (helst fersk)
- 400 g karbonadedeig
- 3 never minitomater
- parmesan
Kjøttsaus:
- 1 gul løk, grovhakket
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
- 1 boks hakkede tomater
- 4 ss tomatpurè
- 1,5 dl vann
- 2 ss chillisaus
- 2 ss balsamico
- 2 ts tørket oregano
- 1 ts tørket basilikum
- salt og pepper
Fres løk og hvitløk i olje og tilsett hakkede tomater. Bruk en stavmikser og miks til en jevn saus. Tilsett de øvrige ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Stek karbonadedeigen i en stekepanne og tilsett i sausen når den er ferdig stekt.
Kok spaghetti etter anvisning på pakken. fersk asta tar maks 2-3 minutter.
Server spaghetti med kjøttsaus, tomater og nyrevet parmesan, og gjerne et godt brød til.
Vel Bekomme!
Hei 🙂 Har sett at du bruker chillisaus i en del av oppskriftene dine. Hvilken chillisaus bruker du da?
Hei Nina:) Jeg bruker for eksempel heinz sin chillisaus – den er litt sånn allround og er en grei basissaus å ha i kjøleskapet:)
Hilsen Mariann.
Ok, takk 🙂