Dette brødet ble bakt til en kveld vi skulle kose oss med noen gode oster vi kjøpte i Paris, og det gikk inn i reportoaret vårt som det beste brødet til et ostefat. Søtsmaken fra rusinene og nøttesmaken fra valnøttene passer veldig godt til oster, gjerne sammen med en søt chutney og litt portvin eller eplemost.
Til to små brød trenger du:
- 300 g hvetemel
- 1/2 pose tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 1 ss lys sirup
- 1 ss sukker
- 1,5 dl vann
- 100 g rusiner
- 50 g valnøtter
- 25 g tørket tranebær
Bland alt det tørre bortsett fra nøtter, rusiner og bær, og litt av melet. Rør inn vann til en jevn masse. Tilsett rusiner, nøtter og bær og bland godt inn. Juster konsistensen med melet og elt til en myk og smidig deig. Sett til heving under plast i ca. 1 t.
Elt deigen på kjøkkenbenken og form til to avlange brød. Hvis du skal bruke det til ost anbefaler jeg at du ruller de som baguetter slik at du får små delikate skiver. Etterhev under plast på et bakepapirkledd stekebrett i ca 30 minutter, og stek i ovnen på 220 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.
God Baking!
Trackbacks/Pingbacks
[…] av tilbehøret. Det er nå prøvd ut og det smakte kjempegodt. Til denne ostekvelden bakte jeg en loff med rusiner og valnøtter, og det er supert tilbehør til oster. Oppskriften på dette brødet finner du […]
[…] plomme- og aprikoschutney til en brie og for eksempel loff med rosiner, valnøtter og tranebær. Eller prøv den til en indisk […]