Dette er en enkelt og litt annerledes matbrød som egner seg godt som tilbehør til supper, pasta, gryteretter eller til ost. Man kan sammenligne det med focaccia siden det er brukt mye havsalt og olivenolje, samt at det er bare 1/4 grovt. Smaken av timian og valnøtter gjør at det er supert til kjøtt som svin, kylling, kalkun og lam. Det er også et fint brød rent visuelt å sette frem på et tapasbord hvor gjestene kan skjære opp skiver selv. Man kan vel kort og god si at dette er et alround middagsbrød som passer til det meste.
Til et rundt urtebrød trenger du:
- 3 dl lunkent vann
- 1/2 pakke gjær
- 1/2 ts salt
- 100 g havremel
- 400 g hvetemel
- 1 neve frisk rosmarin
- 1 neve valnøtter
- 6 ss olivenolje
- havsalt
- sort pepper
- litt frisk timian til å ha på toppen
Løs opp gjær i vann (eller bland tørr gjer i melet). Bland alt det tørre, inkludert urter og nøtter. Olivenolje og havsalt venter du med. Bland inn vesken og elt til en fin deig. Sett til forheving i ca 1 time.
Ta deigen ut på kjøkkenbenken og kna den godt. Rull den til en pølse og legg den i en smurt rund puddingform (hvis du ikke har en slik form kan du bare lage et rundt brød. Husk da å elt godt slik at det ikke hever for mye utover). Klapp rundt slik at den blir jevn. Ta over litt olivenolje og lag noen snitt i brødet. Kvern over salt og pepper, og klipp opp litt frisk timian over. Sett til etterheving under plast i ca 40 minutter.
Stek på 180 °C i 30 minutter.
Avkjøl først litt i formen så på rist etter ca 10 minutter.
Vel Bekomme!
Serveringstips! Kyllingsuppe med grønnsaker og timian.
Tilbaketråkk: Julelasagne | MariannMat