Dette er et veldig godt foccaciabrød som passer godt som tilbehør til pasta, gryter og salater. Toppet med nøtter passer de fint inn i juletiden, men du kan selvfølgelig toppe den med det du vil, som for eksempel timian, tomater og oliven.
Til 1 foccacia som på bildet trenger du:
- 2,5 dl vann
- 25 g gjær
- 1 ts grovt salt
- 1/2 ts sukker
- 2-3 ss olivenolje
- ca. 400 g hvetemel
- valnøtter
- olivenolje og havsalt til slutt
Bland ut gjær i lunkent vann. Eventuelt bland tørrgjær med resten av det tørre, men hold igjen litt av hvetemelet. Bland det tørre og bland olje med vann og gjær. Hell så vesken i alt det tørre og bland sammen til en myk og smidig deig. Sett til forheving i ca 1 time.
Arbeid litt med deigen på kjøkkenbenken og leggd en i en smurt kakeform. Jeg brukte en hjerteformet liten kakeform. Trykk deigen litt ned slik at den kommer helt ut i kantene. hell over litt olivenolje og havsalt. Etterhev i ca 30 minutter.
Trykk valnøttene litt ned i deigen og stek på 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Dette brødet kan fryses.
Vel Bekomme!
Trackbacks/Pingbacks
[…] godt brød til servering, f.eks foccacia […]