Minibaguetter

20. november 2011

Gjærbakst

Her er oppskriften på enkle og gode minibaguetter. De egner seg godt som kuvertbrød eller som tilbehør til salater og supper, og er også et fint alternativ til kjeks når du skal ha ostekveld. Hvis du liker litt finere rundstykker til helgefrokosten passer de fint til det også. De er enkle å lage og hvis du lager mange kan du fryse ned og ha enkelt tilbehør liggende på lur i fryseren.

Til 10-12 minibaguetter trenger du:

 • 3 dl lunkent vann
 • 1/2 pk gjær
 • 2 ss salt
 • 1 ss sukker
 • ca 600 g fint hvetemel

Bland ut gjør med vann. Bland alt det tørre, men hold igjen litt av melet. Hell vesken i det tørre og bland og elt godt. Juster konsistensen på deigen med mel til du får en fin og smidig deig. Sett til heving under plast i ca 1 time, eller til deigen har dobbel størrelse.

Ta deigen ut på kjøkkenbenken og elt i et par minutter. Del deigen i ca 10 like store deler. (Du kan selvfølgelig lage baguettene så store du vil). Form baguettene til små pølser og legg de på et bakepapirkledd stekebrett. Lag et snitt med en skarp kniv i baguettene før du setter de til heving i ca 30 minutter.

Sett stekeovnen på 220 °C, gjerne på varmluft hvis du har det. Når ovnen er varm og baguettene ferdig hevet setter du de inn på øverste rille og kaster 1 dl vann i bunnen på ovnen før du raskt lukker døren. Følg med på baguettene de første par minuttene før du flytter de ned på nederste rille og skrur temperaturen ned til 200 °C. Stek de videre her i ca 10 minutter. Total steketid er ca 15 minutter men kan variere litt ettersom hvilken ovne du har. Ved å følge denne prosessen vil du få en sprø skorpe på baguettene, noe jeg synes er veldig godt, men du kan fint steke de vanlig på nederste rille i 15 minutter på 200 °C.

God Baking!

, , ,

Følg bloggen min

Registrer e-postadressen din og få daglige oppskriftstips!

8 Responses to “Minibaguetter”

 1. Torill Says:

  Jeg har nylig blitt kjent med bloggen din og jeg er imponert! Virkelig mange bra oppskrifter og lekkert presentert. I dag skal jeg bake kuvertbrødene dine :o)

  Reply

  • mariannmat Says:

   Hei Torill:) Så hyggelig med slik god tilbakemelding:) Jeg er veldig fornøyd med bloggen min så langt og har fått mye fin respons på den. Jeg har mange tanker om at den skal bli enda bedre i fremtiden så følg med:) Gi meg gjerne tilbakemelding på hva du synes om kuvertbrødene og eventuelt andre oppskrifter du bruker. Hilsen Mariann!

   Reply

 2. Torill Says:

  Minibaguettene var supre, det samme var løkbrødene :o) Jeg følger nå bloggen din. Ser at min adresse peker til en reserveblogg jeg har. Skjønner ikke hvorfor siden adressen jg skriver inn er korrekt. Den korrekte adressen til matbloggen er http://mammaskokebok.com
  Fortsatt god jul

  Reply

 3. Margrethe Says:

  Da har vi prøvd kuvertbrødene og det med ett så der resultat 😉
  Det er nok veldig mulig det var kokkens feil, så nå står en ny dose klar til heving i ett håp om et bedre resultat 🙂
  Eneste jeg har endret fra oppskrifta di er mengde salt.
  Så til dere som skal lage disse; ikke gjør som meg…
  – Sørg for at deigen får heve skikkelig..
  – Når en deler de opp og de synes å bli små? Ikke la dere lure; de hever seg skikkelig ved å steke med vanndamp.
  – Ikke bruk for mye vann når dere damper… De blir sprøe på toppen; men veldig myke under.
  Jeg gjorde sikkert flere feil; men gir det ett nytt forsøk 🙂
  Hehehehe… Takk for en fin blogg og flotte oppskrifter 🙂

  Reply

  • mariannmat Says:

   Hei Margrethe. Ja heving er alfa omega i gjærbaking. Man må rett og slett ikke ha dårlig tid. Så bra at du prøver en gang til, og gi gjerne tilbakemelding på det resultatet også:) Ha en fin kveld. Hilsen Mariann.

   Reply

 4. nyskjerriggutt Says:

  Hei Mariann!
  Hvor mye trenger man hvis man skal lage 20cm lange baguetter?
  Mvh meg.

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Blomkålsuppe med Laks og syrlig Brokkolipesto | MariannMat - 25. november 2011

  […] lakseterninger, små buketter, ristede pinjekjærner og en dusk persille, og server gjerne fine baguetter til. For på få et mønster av brokkolipestoen som vist på bildet er du avhengig av å ha riktig […]

Leave a Reply