Hvis du vil ha litt mer eksklusive kuvertbrød er dette et veldig godt og enkelt alternativ. Med smakssettere som cognac og sjalottløk går tankene naturligvis til Frankrike, og det kan jo være litt morsomt å servere gjestene noe de ikke har hørt om før. Jeg har i alle fall ikke hørt om brød med disse smakene i selv om det sikkert er noen der som har prøvd det før meg. Resultatet ble i alle fall både godt og spennende, og de passer godt både til oster, som en aperitiff, eller som tilbehør til supper og pasta.
Til 16 små kuvertbrød trenger du:
- 200 g hvetemel
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 3 stk sjalottløker
- 4 ss cognac
- 1,5 dl lunent vann
- 1/4 pk gjær
Bland ut gjæren i vannet og tilsett cognac. Hakk sjalottløk i små biter. Bland alt det tørre og bland inn løken i melblandingen. Hell i vesken og bland godt til en myk og smidig deig. Juster med eventuelt mer mel eller vann. Sett til forheving i ca 1-2 timer under plast.
Ta deien ut på kjøkkenbenken og elt godt i et par minutter. Rull en lang pølse og del deigen opp i 16 små biter som du ruller til små kuler og setter på et bakepapirkledd stekebrett. La de etterheve i ca 30 minutter før du steker de midt i ovnen på 200
Har prøvd disse brødene + minibaguettene dine. Helt fantastiske. Jeg er virkelig imponert over hvor flink du er :o) Håper det er greit at jeg gjengir dem på min egen blogg, og krediterer deg. Liker å samle oppskrifter jeg er fornøyd med der.
Nå ser jeg at du har laget nøttefoccacia, så kanskje jeg prøver det også.
Ha en fortsatt fin jul :o)
Hei Torill! Så hyggelig å høre at det falt i smak. Helt i orden at du legger ut kuvertbrødene på bloggen din. Tok en titt på den nå og den er kjempefin. Skal følge med deg fremover også. Nøttefoccaciaen er kjempegod og passer fint på denne tiden av året. Fortsatt god jul til deg også:) Hilsen Mariann.
Tilbaketråkk: Spaghetti med kremet Appelsinsaus og Serranoskinke | MariannMat
Tilbaketråkk: Ostefat – med Franske oster! | MariannMat