Fransk Frokostbrød

9. februar 2013

Gjærbakst, Nasjonalitet

Her kommer en oppskrift på et godt og fint frokostbrød laget med kaldheving over natten. Jeg synes dette er en superenkel måte lage en fantastisk frokost på. Alt du behøver er å blande sammen en enkel deig kvelden før og steke baksten rett før frokost – så blir du garantert en frokosthelt! Dette brødet er som sagt fint, men du kan godt tilsette litt grovt mel om du ønsker. Dette passer fint til helgefrokosten;)

Til et brød trenger du:

 • 600 g hvetemel
 • 1 ts salt

1 dl vann

 • 1 dl kald melk
 • 1 ts gjær

Bland alt det tørre og tilsett den kalde vesken. Bland og elt godt sammen før du dekker deigen med plast og setter den til kaldheving over natten eller minst 6 – 8 timer. Gjerne lengre.

Ha deigen ut på melet bakebord neste dag og form til en tykk pølse. Del pølsen i to og tvinn brødet litt sammen og lag litt spisse ender. Legg det på et bakepapirkledd stekebrett til etterheving mens du varmer ovnen til 225 grader. La gjerne brødet hvile i 25-30 minutter.

Stek brødet midt i ovnen. Kast inn 1 dl vann i bunnen av ovnen før du raskt lukker døren. Etter 5 minutter skrur du temperaturen ned til 180 grader og lar det steke videre i ca 30 minutter. Et hult dunk når du banker på undersiden av brødet indikerer at det er ferdig. Avkjøl på rist.

God Frokost!

 

, , , ,

Følg bloggen min

Registrer e-postadressen din og få daglige oppskriftstips!

2 Responses to “Fransk Frokostbrød”

 1. Aleksander Says:

  Vil kaldheve si kjøleskap?

  Reply

  • Mariann Says:

   Du kan velge å kaldheve de i kjøleskap, da tar det bare lengre tid. Med kaldheving mener jeg heving på kjøkkenbenk. Jeg skjønner at det var litt uklart skrevet i oppskriften. Hilsen Mariann

   Reply

Leave a Reply