Mango-Yoghurtis med tørket Frukt og Nøtter

8. februar 2013

Dessert

Her kommer en ny oppskrift til ismaskinen, denne gangen prøvde jeg meg på yoghurtis med stort hell. Yoghurtis er jo både sunnere og kjempegodt enn vanlig is og kan smakssettes med det meste. Min favorittfrukt er mango så denne gangen ble det mangosmak på isen.

Oppskriften nedenfor ern nok til to boller i ismaskinen (640ml):

 • 300 g yoghurt naturell (jeg brukte biola sin)
 • 1 dl fløte
 • 2 eggeplommer
 • 2,5 dl mangojus
 • 100 g sukker
 • Tørketfrukt (f. eks papaya, ananas og mango) og cashew
 • Sitronmelisse til pynt

Rør ut sukkeret i jusen og bland inn eggeplommene. Bland fløte og yoghurt og rør inn jusen til en jevn masse. Hell i isbollen (som er tatt opp fra fryseren) og start ismaskinen. Så er det bare å glede seg til isen er ferdig.

Spis som den er eller server med tørket frukt, nøtter og sitronmelisse.

Vel Bekomme!

, , ,

2 Responses to “Mango-Yoghurtis med tørket Frukt og Nøtter”

 1. Anita Says:

  Hei!

  Jeg kom over oppskriften din i et svakt øyeblikk for yoghurtis 🙂 Jeg lurer på hvilken ismaskin du bruker? Har tenkt å kjøpe, men er usikker på hvem jeg bør velge. Så lurer jeg også på, den mangoisen du har laget, den ser ut til å få en mer sofistype konsistens, enn de faste isene, stemmer det? Hva er trikset for å få dette til?

  Reply

  • Mariann Says:

   Hei Anita. Jeg skjønner hva du mener med svak for yoghurtis;) Jeg bruker OBH Nordica sin ismaskin. Jeg er veldig fornøyd med den og den er lett å rengjøre. Det som kanskje er litt dumt er at beholderne er ganske små og en beholder rekker til to personer. det følger med to beholdere da så du kan lage til fire, men skal du ha en ismaskin som lager dessert til et helt selskap bør du går for en større variant. Jeg har “bordutgaven” som passer til en liten familie:)
   Angående konsistens så stemmer det at det blir en mer softisaktig konsistens – dette får du når du spiser isen med en gang etter at den har blitt kjørt i ismaskinen. Velger du å fryse isen blir den mer som vanlig is.
   Hilsen Mariann

   Reply

Leave a Reply