God Gammeldags Fiskegrateng

10. februar 2013

Fisk og Skalldyr, Middag, Nasjonalitet

Her kommer oppskriften på en enkel og kjempegod fiskegrateng som både store og små kommer til å like. Denne kan du godt lage og fryse ned i porsjoner så har du raske middager på lur. Tidsbruk på denne er en snau time. Tradisjonell fiskegrateng som denne gir meg den gode følelsen man får av norsk tradisjonsmat – skikkelig husmannskost slik jeg vokste opp med. Tilbehøret jeg har valgt å servere til her er like tradisjonellt som gratengen – kokte poteter, brokkoli og raspet gulrot.

Til 4 personer trenger du (en brødform som på bildet):

  • 400 g fersk torskefilet i terninger
  • 250 g ukokt makaroni
  • 3 ss smør
  • 3 ss mel
  • 8 dl melk
  • 1/2 ts karri
  • salt og pepper
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2 storen never revet hvitost
  • 6 ss griljermel eller brødsmuler
  • kokte poteter
  •  brokkoli
  •  revet gulrot
  • evt. dill til et dryss over

Smelt smør og lag en jevning med mel. Hell i litt av melken og visp til en klumpfri masse og tilsett mer av melken. Tilsett melken litt etter litt mens du gir sausen en oppkok mellom hver gang, og rør jevnt så det ikke koker over. Tilsett løk og karri og smak til med godt med salt og pepper. La sausen stå og tykne litt mens du koker makaronien. Det gjør ingentig om du ikke koker den heltferdig siden den vil frotsette å koke i ovnen.

Bland sammen makaroni og torskebiter, eller legg de lagvis i brødformen. Hell over den hvite sausen til den dekker mesteparten av makaroni- og torskeblandingen. Dryss over revet ost og ha griljermel på toppen. Stek gratengen i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Imens koker du poteter og legger i brokkoli de siste 3 minuttene. Rasp gulrot.

Server fiskegrateng med kokte poteter, brokkoli og revet gulrot. Dryss gjerne litt gressløk på toppen.

Vel Bekomme!

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply