Stikkelsbærgele med Valnøtter – perfekt tilbehør til ost

2. august 2012

Frukt og bær

Kjempegodt til ost

Her kommer et nytt tips til hva man kan bruke sommerens bær til, denne gangen er det stikkelsbæret som står for tur. Disse bærene kommer også fra hagen på Hvasser, og har nå blitt testet som tilbehør til ost. Det smakte kjempegodt;)

Til en liten krukke (ca 1,5 dl) trenger du:

  • 350 g grønne stikkelsbær
  • 1/2 dl vann
  • 4 toppede ss sukker
  • 1 ts fruktmektin
  • 5 valnøtter i grove biter

Vask og rens stikkelsbærene. Du trenger ikke ta av de toppene som er på bærene siden blandingen skal siles. Kok opp bærene og vannet på svak varme til alle bærene har sprukket. La de koke i 15 – 20 minutter. Sil blandingen. Du kan godt ta ut noen av frøene hvis du har for tett sil til at disse kommer igjennom. Jeg synes disse både ser og smaker godt i geleen.

Hell vesken tilbake i kjelen (skyll den først) og bland inn sukkeret og fruktpektinen. Gi det et oppkok og la det småkoke litt på svak varme. Hell blandingen over i et tørt rent glass, og legg nedi grovhakkede valnøtter. Skru på lokk og avkjøl på kjøkkenbenken. Oppbevar geleen kaldt.

Serveringstips! Prøv denne til ost som for eksempel roquefort og et godt brød eller salte kjeks, og gjerne en god dessertvin.

Vel Bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply