Surret Svinefilet med Potet- og Løksalat, Karamelliserte Hasselnøtter og Melonsalat

8. juni 2013

Svin

Knallgodt!

Dette er en kjempegod og sommerlig grillmiddag som smaker kjempegodt. Selv om retten består av mange ingredienser er den enkel å tilberede og krever ikke veldig lang tilberedningstid. Salaten er veldig enkel og den kan du godt lage tidligere på dagen. Sausen er en kaldsaus som du rører raskt sammen, og potet- og løksalaten lager du samtidig med kjøttet på grillen. Så da er det bare å lufte vinen i god tid og kose seg med et glass mens du griller en deilig middag!

Til 4 personer trenger du:

  • 800-900 g indrefilet av svin
  • 6 skiver serranoskinke
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper

Potet- og løksalat med karamelliserte hasselnøtter:

Supert tilbehør til rødt kjøtt og svin!

  • 1 liten fenikkel
  • 1,5 rødløk
  • 3 stilker vårløk
  • 3 store sjalottløk
  • 15 små nypoteter
  • 2 ss smør
  • 4-5 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • ½ sitron, saften
  • 3 never grovhakket hasselnøtter
  • 3 ss sukker
  • 2 ss smør

Melonsalat:

  • 1/2 melon (gjerne cantaloupe)
  • 15 små tomater
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss fetaost
  • 2 never frisk basilikum
  • maldonsalt

Hvitløkssaus:

  • 3 dl lettrømme
  • 1 ss majones
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper

Kjøttet gnir du inn med olivenolje, salt og pepper før du bruner det lett på grillen (dette kan du også gjøre i pannen om det er mer praktisk siden du skal surre rundt serranoskinke etter bruningen). Surr skinken rundt og forsøk å få skjøtene på den ene siden. Når det er klart for grilling griller du kjøttet med skjøten ned først, da vil skinken feste seg bedre rundt kjøttet. Grill til du har en kjernetemperatur på ca 68 grader. Det varierer litt ut fra temperatur og tykkelse på kjøttet men det tar ca 10 – 15 minutter.

Potetene koker du møre på forhånd og avkjøler de. Rens løkene og del de i passe store biter. Legg poteter og løk i en aluminiumsbakk og vend inn olivenolje. Legg på noen klatter smør og skvis over litt sitronsaft. Kvern over salt og pepper. Denne er nå klar for å varmes på grillen i ca. like lang tid som det tar å grille kjøttet. Karamelliser nøttene i stekepanne ved steke de på middels varme i smør og sukker i 3-4 minutter. Dryss nøttene over potet- og løksalaten før servering. Karamelliseringen kan du også gjøre i forveien.

Melonsalaten og sausen kan du lage på forhånd. Salaten lager du ved å kutte melon og tomat i terninger og blande med fetaost, basilikum, sitronsaft og salt. Du kan med fordel vente med å vende inn basilikumen til rett før servering – den ser litt mer delikat ut da.

Sausen lager du ved å blande alle ingrediensene og smake til med salt og pepper.

Server surret svinefilet med potet- og løksalat, karamelliserte nøtter, melonsalat og hvitløkssaus.

Vel Bekomme!

 

 

 

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply