Kulinariske opplevelser på Hurtigruten – del 1

28. april 2013

Diverse

Havnen i Ålesund

Ferien vår med skipet Finnmarken er over og vi sitter igjen med gode minner av både mat og norsk natur. Jeg vil gjerne dele noen av opplevelsene med dere lesere og har valgt ut noen bilder av maten vi fikk servert ombord. Innlegget kommer i to deler pga. plassen til tekst og bilder. Det var stort sett lite å utsette på maten vi fikk servert, men det er klart at man blir også ganske kresen, eller kravstor om du vil, når man vet at skipet har anledning til å ta med seg den ferskeste fangsten fra havet i alle havner på sin vei nordover. Derfor hadde jeg nok et ekstra høyt krav til sjømaten vi fikk servert. Man kunne også kjøpe en vinpakke for drøye 2000,- kr per person hvor man fikk nøye utvalgte viner til hver rett de seks dagene det tok å komme til Kirkenes. For min del var dette naturligvis uaktuelt siden jeg har en liten baby i magen, men min kjære mann vurderte dette. Likevel konkluderte han sammen med min bror og svigerinne at de tross alt kunne såpass om vin at de kunne velge passende vin ut fra vinkartet. Noe sier meg at de syntes dette er en morsom del av middagen også Enkelte dager fristet det jo mer med øl også så da var dette en grei løsning. Drikkekartet var variert og hadde et godt utvalg, men jeg synes det alkoholfrie alternativet var svært dårlig. Derfor ble det stort sett farris eller eplemost til middag og strawberry daiquiri (virgin) senere på kvelden:) Sistnevnte var en stor suksess:)

Avgangshavn var Bergen, og etter besøk i akvariet og innsjekk på lugarene satte vi oss til en flott buffet med godt utvalg av det meste. Frokosten var også fin med godt utvalg til både barn og voksne.

Lunsjbuffeten, som jeg hadde høye forventninger til siden Hurtigruten betegner den som “vår berømte lunsjbuffet”, ble jeg ikke kjempeimponert over. Den var en helt vanlig og fin lunsjbuffet som man bør forvente seg på et skip som dette. Den hadde riktignok godt utvalg av sjømat og andre typiske koldtbordvarianter som potetsalat, eggerøre og andre salater. Jeg er imidlertid såpass interessert i mat at jeg kan skille mellom eggerøre laget av ordentlige egg og den som er laget av pulver. Her fikk vi pulvervarianten og det overrasket meg. Jeg skjønner jo at man må ta noen snarveier for å lage så mye mat til så mange mennesker hver dag, men likevel vil jeg bruke dette som et eksempel på at det var noen mangler i den berømte lunsjbuffeten. En annen trekk jeg vil gi lunsjen er at det var veldig lite som passet til barn der. Det var lite brød- og påleggstilbud, og varmmaten var veldig “voksen”. Når det er sagt var det jo stort sett et voksent publikum på båten så det var vel kanskje som man kunne forvente. Når det gjelder kvaliteten på maten var det ikke noe å utsette på denne, maten smakte godt og så delikat ut.

Mali hadde bestilt livretten sin:)

 

Mine to favorittmennesker som venter på middagen!

 

Middagen  var stort sett fantastisk god. De hadde lagt listen høyt med tanke på hvor mange som skulle ha mat samtidig og jeg ble imponert over kvaliteten de klarte å servere til så mange på en gang. Kapasiteten i restauranten var rundt 300 personer og de hadde to bordsettinger hver kveld. Vi hadde fast bord med utkikk rett bort på lekerommet som var veldig beleilig. Servitørene og hovmesteren var veldig hyggelige, selv om et par av servitørene kanskje kunne smilt litt mer, og de var flinke til å koordinere slik at barna fikk det de ønsket til middag. Det ble tilrettelagt med barnas ønsker om pasta, pannekaker eller det de ville som de fikk når vi fikk vår forrett. Så løp de på lekerommet mens vi kunne nyte resten av middagen – selvfølgelig med jevnlig observasjon av hva de to jentene våre kunne finne på:)

 

I neste innlegg – “Kulinariske opplevelser på Hurtigruten del 2” kan du se utvalgte bilder av maten vi fikk servert, samt en beskrivelse av mitt verste og beste måltid på reisen.

 

 

No comments yet.

Leave a Reply