Agurksuppe med Sjøkreps, Trøffelolje og Rugships

26. april 2013

Fisk og Skalldyr, Supper

Sjøkrepsen er en av havets beste delikatesser og egner seg godt i en lett forrett som for eksempel denne raske og enkle suppen. Suppen serveres kald og både den og sjøkrepsen kan tilberedes tidligere på dagen.

 

Til fire forretter trenger du:

  • 4 sjøkreps
  • Sjøvann eller 2 ss salt pr. liter vann til koking
  • 1,5 slangeagurk
  • 1 stilk vårløk
  • 6 ss fløte
  • 2 ss yoghurt naturell
  • salt og pepper
  • grønne sprirer
  • rugships
  • 4 ts trøffelolje

Sjøkrepsen koker du ved koke opp rikelig med enten sjøvann eller vann med salt som beskrevet ovenfor. Legg sjøkrepsene i det kokende vannet, trekk kasserollen av platen og la de trekke i ca 5 minutter. Store sjøkreps kan du gi et minutt ekstra. La de avkjøle med ryggen ned. Ta ut den kjøttrike halen til krepsene. Hvis du gjør dette tidligere på dagen legger du de i en tett beholder i kjøleskap når de er avkjølt.

Rugships lager du ved å skjære tynne skiver rugbrød og steke de i ovn på ca. 100 grader til de er sprø. Disse kan oppbevares lenge på kjøkkenbenken.

Vask agurken, del den på langs og ta ut det våte i midten. Kutt den i grove biter og kjør den i en foodprosessor sammen med vårløken til en jevn purè. Bland inn fløte og yoghurt. Smak til med salt og pepper.

Anrett frisk agurksuppe med en sjøkreps til hver. Drypp litt trøffelolje i hver suppe og klipp over litt grønne spirer. Sett litt rugships i hvert fat og servèr:)

Vel Bekomme!

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply