Sjøkreps er en av mine absolutte favoritter fra havet – og jeg mener at slike delikatesser er best så å si naturell. Tilbehøret her er kun klassikerne sitron for å fremheve smaken litt, majones for en god konsistens til og loff fordi det passer godt til. Frisk karse er en beskjeden smakstilsetter, men en delikat pynt på krepsen. Rødløk er også en god følgesvenn til skalldyr synes jeg. Og så er selvfølgelig et glass hvitvin en velkommen deltager til måltidet – selv om jeg kunn har hatt lov til å lukte på vinen de siste månedene;)
Til en knallgod kremsemiddag trenger du:
- ca 4-6 sjøkreps per person ettersom hvor store de er.
- loff
- majones
- sitron
- finhakket rødløk
- karse (kan sløyfes)
- en god hvitvin
Hvis du har ferske sjøkreps kokes de i rikelig med saltet vann. Har du tilgang på sjøvann koker du de i det, hvis ikke tilsetter du 2-3 ss salt per liter vann. Kok opp vannet og la krepsene trekke i 5 minutter. Litt lengre om de er veldig store. La de renne av liggende på ryggen.
Server nykokte sjøkreps med loff, majones, rødløk, karse, sitron og en god hvitvin.
God Sommer!
6. april 2016
Fisk og Skalldyr