Dette er en klassiker som de fleste kjenner til. Mange liker å fråtse i reker på sommeren, til tross for at de er på sitt aller beste noen måneder før. Personlig er jeg også mest glad i reker om sommeren, nettopp fordi det er så lett og godt og passer best til hvitvin som også frister mest om sommeren. Her får du oppskriften på et klassisk rekesmørbrød med loff, dill og en veldig god hvitløksdressing.
- ca 1 kg ferske reker
- 4 skiver fersk loff
- frisk dill
- havsalt
- pepper
- sitronbåter
- 1/2 rødløk
Hvitløksdressing:
- 1 dl kesam original
- 1 dl majones
- salt og pepper
- 1 fedd presset hvitløk
- saften fra 1/2 sitron
- 1/2 ts dijonsennep
- en liten neve frisk finhakket dill.
Kutt rødløk i små biter og ha i en skål. Del sitronen i båter, loffen i skiver og ha rekene i en stor skål. Ha en søppelbøtte klar til rekeskallene og rikelig med servietter til å tørke fingrene med.
Dressingen lager du ved å blande sammen alle ingrediensene og smke til med salt og pepper.
Anrett nypillede ferske reker på loff med rødløk, hvitløksdressing, frisk dill og en skvis sitron, og gjerne med en god hvitvin til.
Lars-Eriks vinanbefaling: Guy Saget Sancerre.
Vel bekomme!
28. mai 2012 at 18:22
Kjekt med vinanbefaling til god mat.
28. mai 2012 at 21:16
Hei Morten Peder, Takk for det. Ja, mange som spør om vinanbefaling så jeg prøver å legge ut det når vi har forslag som passer godt. Hilsen Mariann.