Dette er en super lunsj eller lett middag som metter godt og smaker fantastisk. Den fyller også tre kreterier de fleste av oss har i hverdagen; den er enkel, rask og sunn. Den blir naturligvis aller best med ferske håndpillede reker, men hvis du ikke har tid til å renske reker kan du kjøpe ferdigpillede. Hvis du lager sitronkesam og koker opp fusillipasta kvelden i forveien, og blander inn litt frisk kruspersille i den kalde pastaen før du drar på jobb kan du kjøpe ferdigpillede reker på butikken og vips så har du en super lunsj. Alternativt er dette en super rett å ta med på piknik.
Da jeg skulle lage rekefusilli i forrige uke hadde jeg med meg en liten rekepillerassistent på to år som synes det var veldig spennende å lære om rekens anatomi. Dette var naturligvis en tidkrevende affære, men utrolig morsomt for både mor og datter.
Til en persjon trenger du:
- 200 g kokt fusilli
- 1 ss olivenolje
- 200 g pillede reker
- 1 liten neve kruspersille
Sitronkesam:
- 1 dl kesam
- 1 ts sitronsaft
- 1 lite fedd presset hvitløk
- salt og pepper
Kok opp pasta i vann med olivenolje. Bland inn frisk kruspersille og håndpillede reker. Lag sirtonkesam ved å blande sammen alle ingrediensene. Sitronkesamen er min samboers oppfinnelse og er kjempegod til all slags fisk og skalldyr.
Vel bekomme!
Trackbacks/Pingbacks
[…] Bland alt sammen og server til for eksempel burrito eller reker. […]