Dette er en smaksrik, sunn og lett salat som passer som lunsj eller lett middag. Dressingen er et resultat av litt eksperimentering på kjøkkenet og ble faktisk veldig god. Den er basert på asiatiske smaker som fiskesaus, østerssaus, og sweet chilli, i tillegg til mager kesam, hvitløk og limesaft. Den røde chillien i denne salaten løfter retten godt og gir den en spiss som er kjempegod sammen med de andre milde smakene. Ferske håndpillede reker er et must, og eggnudler eller lang pasta smaker kjempegodt i denne salaten. Om du ikke orker å rense rekene til alle er det helt OK å sette ferske reker på bordet så man renser sine egne.
Til 2 store og en liten trenger du:
- 500 g håndpillede reker (ca 1 kg ferske)
- 100 g eggnudler eller lang pasta som f.eks linguine
- 1 ss olivenolje
- 1 pose ferdigkuttet og vasket salatblanding
- 4 stilker vårløk
- 1 rød chilli
- 1 grønn paprika
- 1/3 agurk
- saften fra 1/2 lime
Dressing:
- 1 dl kesam mager eller original
- 1 ss fiskesaus
- 1 ss østerssaus
- 1 ss sweet chilli saus
- saften fra 1/2 lime
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- salt og pepper
- 1/2 ts cayennepepper
Kok nudlene eller pastaen etter anvisning på pakken, og vend inn litt olivenolje etter at vannet er silt av. Kutt vårløk i ringer, paprika og chilli i små biter, og riv lange remser av agurken med en potetskreller eller ostehøvel. Bland sammen pasta/nudler og salatingredienser, og skvis over limesaft. Legg ferdigrensede reker på toppen eller server ferske reker ved siden av.
Dressingen lager du kjapt ved å blande sammen alle ingrediensene og smake til med limesaft, salt og pepper.
Server kjempegod rekesalat med asiatisk dressing.
Vel Bekomme!
6. mai 2012
Fisk og Skalldyr, Pasta, Salater og Grønnsaker