Ingefærmarinert Svinefilet på grillen med Appelsin- og Couscoussalat

En enkel og sunn grillmiddag med magert kjøtt og en frisk og litt annerledes salat. Sausen er en enkel, kald og rømmebasert saus med smak av balnt annet ingefær som passer kjempegodt.

Til to store og en liten trenger du:

  • 400 g svinefilet
  • saften fra 1/2 appelsin
  • ca 1 terning finrevet ingefær
  • salt og pepper

Salat:

  • 1 dl couscous
  • 75 g ferdigvasket blandet salat
  • 1 appelsin, rensket og skjert i terninger
  • saften fra 1/2 lime
  • en neve ristede pinjekjærner
  • en god balsamicodressing
  • olivenolje
  • maldonsalt

Saus:

  • 1,5 dl rømme (du kan bytte den ut med kesam om du vil ha den magrere)
  • 2 ss majones
  • 1/2 ts finrevet ingefær
  • 2 ts limesaft
  • salt og pepper

Bland sammen appelsinsaft, finrevet ingefær og salt og pepper og gni godt inn i svinefileten. Grill den godt på alle sider til den er ferdig. Beregn ca 15 minuter på grillingen og snu kjøttet ofte.

Kok couscous etter anvisning på pakken og sett til side. Bland sammen salatingrediensene. Bland limesaft, olivenolje og balsamico og vend inn i salaten. Strø maldonsalt og pinjekjærner over.

Bland sammen ingrediensene til sausen og smak til med limesaft, salt og pepper.

Server skiver av grillet svinefilet med appelsin og couscoussalat, og rømmedressingen.

Vel bekomme!

, , , ,

One Response to “Ingefærmarinert Svinefilet på grillen med Appelsin- og Couscoussalat”

  1. Morten Pedersen Says:

    Svin er best marinert på grillen så dette ser bra ut.

    Reply

Leave a Reply