Svinefilet med Grønnsaksgrateng

15. mars 2013

Salater og Grønnsaker, Svin

Dette er en lettvindt og kjempegod middag som du fint rekker selv i en litt hektisk hverdag. Grønnsaker som squash, aubergine, løk og tomat går raskt å tilberede i ovnen og sammen med smeltet mozzarella er dette et supert tilbehør til både lyst og mørkt kjøtt. Her har jeg laget indrefilet av svin på en enkel og fin måte ved å brune den i pannen før jeg lar den bli ferdig stekt i formen sammen med grønnsakene. Om du vil kan du servere fersk pasta til, men det er ikke nødvendig for et fullverdig og godt måltid.

Til to store og en liten trenger du:

  • 400 g indrefilet av svin
  • salt og pepper
  • smør til steking

Grønnsaksgrateng:

  • 1 squash
  • 1/2 aubergine
  • 3 store eller 15 minitomater
  • 1/2 rødløk
  • 3 ss olivenolje
  • saften fra 1/2 sitron
  • 2 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • 2 never revet mozzarella
  • frisk basilikum

Sjy:

  • Stek ut pannen fra bruningen
  • 1 dl vann
  • saften fra 1/2 sitron
  • 1 ss balsamico
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Start med å kutte grønnsakene i skiver og legg de lagvis i en ildfast form. Kvern salt og pepper i mellom lagene. Bland olivenolje, sitronsaft, presset hvitløk, salt og pepper og fordel over grønnsakene. Fordel osten over grønnsakene og gratinèr i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

Krydre kjøttet godt med salt og pepper og brun det i smør i en panne. Legg svinefileten inn i ovnen med et steketermometer sammen med grønnsakene til det har en kjærnetemperatur på ca 68 grader. Ta den ut og la den hvile noen minutter før du skjærer i den.

Lag sjy ved å steke ut pannen med vann, sitronsaft og balsamico. Tilsett revet hvitløk og smak til med salt og pepper. Dette blir en smaksrik sjy så du trenger ikke så mye. Sil om du vil få bort hvitløksprikkene.

Server svinefilet med grønnsaksgrateng og enkel sjy. Hvis du ønsker kan du godt servere fersk pasta til denne retten.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply