Linsesalat med Svinefilet og AnanasYogurt

8. april 2012

Salater og Grønnsaker, Svin

Dette er en kjempesunn middag som er både rask, proteinrik og mettende. Selve salaten kan du godt spise som en egen vegetarrett med for eksempel pasta til, siden den er full av fristende proteiner og sunne næringsstoffer i seg selv. Yogurten er bare vanlig naturell yogurt blandet med most ananas og litt salt og pepper. Kjapt, enkel, frisk og godt.

Til to store og en liten trenger du:

  • 400 g ytrefilet av svin
  • rapsolje til steking
  • salt og pepper

Linsesalat:

  • 200 g røde linser
  • 250 g grønne linser
  • 1/2 rød chilli
  • 2 store tomater
  • 100 g grønne frossne erter
  • 3 ss sitronsaft
  • 50 g salte peanøtter
  • en neve frisk koriander
  • salt og pepper

Ananasyogurt:

  • 250 g naturell yogurt
  • 4 ringer ananas i boks + litt av saften
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk

Sett ovnen på 180 °C. Gni svinefileten inn med salt og pepper, og brun den i olje i en stekepanne på alle sider, også på endene. Sett i et steketermometer og sett i ovnen til den har en kjernetemperatur på 68-70 °C (litt rosa). Dette tar ca 25 minutter. La den hvile litt før du skjærer i den.

Kok opp vann og legg erter i. Sil av vannet etter et par minutter. Kok opp linsene (hvis du har kjøpt ferdiglinser klare til bruk kan du bare varme de i en kjele). Bland inn finhakkede tomater, finhakket chilli, sitronsaft, grønne erter, og salt og pepper. Rett før servering blander du inn litt frisk koriander og salte peanøtter.

Ananasyogurten lager du enkelt ved å mose ananas i en mikser og rører det inn i yogurten. Press hvitløk og bland inn sammen med sitronsaft, salt og pepper. Ringle over litt olivenolje og et ekstra dryss fingersalt før servering.

Server linsesalat med skiver av svinefilet og ananasyogurt.

Vel Bekomme!

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply