Dette er en kjapp hverdagsrett som er både sunn og delikat. Fireåringen her i huset er veldig glad i pasta penne så det var det hun som bestemte, og jeg syntes ikke det var en dum idè. Dette er da nok en kjapp og god hverdagsrett.
Til to store og en liten trenger du:
- 450 g svinefilet
- salt og pepper
- 2 ss olje til steking
- 1 gul løk i grove biter
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 15 små tomater
- 1 grønn paprika
- 1 neve frisk timian
- 1/2 sitron, saften
- 2 ss sukker
- salt og pepper
- 200 g pasta penne
- balsamico
Sett påvann til pasta og begynn å brun svinefileten. Krydre den med salt og pepper underveis. Sett i et steketermometer, legg den i en ildfast form og stek i ovnen på 200 grader til kjærnen er ca 70 grader. La den hvile 5-10 minutter før du skjærer i den.
Ikke vask pannen. Ha i litt mer olje og stek løk og hvitløk et par minutter. Tilsett de øvrige ingrediensene og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Kok pastaen i saltet vann, sil av vannet og bland inn i grønnsakene.
Server skiver av svinefilet med grønnsakspasta og balsamicodressing.
Vel Bekomme!
29. januar 2014
Pasta, Svin