Fetafylt Svinefilet med Potetbåter og Lett Salat

16. september 2013

Svin

Dette er en enkel og kjempegod middag som smaker godt. Denne passer fint både til hverdags og som en enkel helgemiddag.

Til to store og en liten trenger du:

  • 500 g indrefilet av svin
  • 2 ss fetaost
  • 2 ss soltørkede tomater
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje til steking
  • salt og pepper
  • 4-5 poteter i båter
  • olivenolje
  • grønn salat
  • et par never tomater
  • fetaost i salaten

Vinagrette:

  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss balsamico
  • salt og pepper
  • sitronsaft

Start med å krydre fileten med salt og pepper og brune den på alle sider i varm panne med smør og olje. Legg den på en skjærefjøl og lag et snitt i den på langs. Putt inn fetaost og soltørkede tomater (gjerne finhakk de soltørkede tomatene). Surr igjen fileten med mathyssing. Stek den i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter og la den hvile før du skjærer i den.

Del potetene i båter, vend de i olivenolje og kvern over godt med salt og pepper. Stek de i en ildfast form på 200 grader i 20-30 minutter.

Vask og skyll salaten, del tomatene og ha i fetaterninger. Bland sammen vinagretten og hell over salaten rett før servering.

Fjern hyssingen og del fileten i skiver og server med potetbåter og salat.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply