Dette er en enkel og kjempegod middag som smaker godt. Denne passer fint både til hverdags og som en enkel helgemiddag.
Til to store og en liten trenger du:
- 500 g indrefilet av svin
- 2 ss fetaost
- 2 ss soltørkede tomater
- 1 ss smør
- 1 ss olje til steking
- salt og pepper
- 4-5 poteter i båter
- olivenolje
- grønn salat
- et par never tomater
- fetaost i salaten
Vinagrette:
- 3 ss olivenolje
- 2 ss balsamico
- salt og pepper
- sitronsaft
Start med å krydre fileten med salt og pepper og brune den på alle sider i varm panne med smør og olje. Legg den på en skjærefjøl og lag et snitt i den på langs. Putt inn fetaost og soltørkede tomater (gjerne finhakk de soltørkede tomatene). Surr igjen fileten med mathyssing. Stek den i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter og la den hvile før du skjærer i den.
Del potetene i båter, vend de i olivenolje og kvern over godt med salt og pepper. Stek de i en ildfast form på 200 grader i 20-30 minutter.
Vask og skyll salaten, del tomatene og ha i fetaterninger. Bland sammen vinagretten og hell over salaten rett før servering.
Fjern hyssingen og del fileten i skiver og server med potetbåter og salat.
Vel Bekomme!
16. september 2013
Svin