Dette er en kjempegod versjon av den kjente italienske desserten som passer godt nå i eplesesongen. Eplesausen er redusert eplesaft slik at den har en konsentrert og kraftig smak. De sprø eplebitene gir en god kontrast i til konsistensen, samtidig som syrligheten i både saus og eplebiter er en super match til den søte pannacottaen. kanelsmaken er med på å løfte desserten enda et hakk sammen med frisk mynte.
Til 8 personer trenger du (vurder veskemengden ettersom hvor store porsjonsglass du skal servere i):
- 7,5 dl fløte
- 2,5 dl melk
- 150 g sukker
- 1 stk vaniljestang
- 4,5 pl gelatin
- 4 dl eplejus
- 1 rødt eple i biter
- litt sitronsaft
- kanel
- frisk mynte
Bland sukker, fløte og melk i en kjele. Del vaniljestangen pålangs og legg oppi og kok opp blandingen. Dra kjelen av platen. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 2 minutter, vri opp gelatinen i hånden og rør inn i melkeblandingen. Sil blandingen og fordel i porsjonsformer. Avkjøl i ca 4 timer.
Eplejusen reduserer du ved å ha den i en kjele og la den småputre til ca 1/3 av mengden er igjen. Kutt eplet i små terninger og vend inn sitronsaft for å bevare fargen.
Rett før servering fordeler du eplesirupen i formene. Legger i en skje eplebiter i hver og drysser over litt kanel. Pynt med frisk mynte.
Vel Bekomme!