Dette er en kjempeenkel og veldig god middag som er både sunn og delikat. Den lages på drøye 20 minutter og passer derfor utmerket i en travel hverdag elle rnår du rett og slett ikke vil bruke mer tid på kjøkkenet enn nødvendig:) Det var tilfellet for meg akkurat denne dagen, for det var strålende sol og vindstille på Hvasser og jeg ville mye heller være ute denne dagen enn å kokkelere på kjøkkenet – og da ble dette middagen!
Til to store og en liten trenger du:
- 400 – 500 g svinefilet
- salt og pepper
- 2 ss smør
- 2 ss olje
- 1 gul løk, grovhakket
- 3 tomater i biter
- 1 grønn paprika
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 sitron, saften
- friske urter (jeg brukte basilikum og persille, men ta det du har)
- 1 ss sukker
- fersk tagliatelle eller annen båndpasta
- ristede pinjekjerner
- parmesan til servering
Gni inn svinefileten med salt og pepper. Grill eller stek den på sterk varme på alle sider og på middels varme til den er ferdig. Det tar ca 15-20 minutter. La den hvile i minst 5 minutter.
Varm smør og olje i stekepannen og stek løken og hvitløken blank. Tilsett paprika og tomater og la det småputre i noen minutter. Rør inn sukker, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Dryss friske urter over rett før servering. Rist pinjekjerner.
Kok opp pasta etter anvisning på pakken.
Server svinefiler med pasta og grønnsaksblanding. Dryss over pinjekjerner og gjerne en god porsjon parmesan.
Vel Bekomme!
30. mai 2014
Pasta, Svin