Krabbe med sitronaioli

18. juli 2011

Fisk og Skalldyr, Sauser

Krabbe er veldig enkelt og veldig godt. Krabbe er som med andra skalldyr, det nytes best uten for mye tilbehør og smakselementer som forstyrrer den gode naturlige smaken. Denne retten spiser vi ofte når vi kommer til Hvasser litt utpå kvelden. Da gjør vi det enkelt med ferdigrenskede krabbeskjell med enkelt tilbehør, for da er vi ofte sultne og mest klar for å slappe av med god mat og et glass hvitvin etter utpakking av bagasjen. Man kan selvfølgelig også gjøre det selv, med alt fra å sette krabbegarn og koke og renske krabben selv, men det får bli en annen gang.

Til to personer trenger du:

  • to ferdigrenskede krabbeskall
  • noen ekstra krabbeklør (ettersom hvor store krabbeskallene er)
  • loff
  • rødløk
  • sitron
  • 2 persillekvaster

Sitronaioli:

  • 2 ss majones
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 lite fedd presset hvitløk
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Bland sammen sausingrediensene og smak til med salt og pepper. Server krabbene med saus, loffskiver og rødløk. Pynt med en persillekvast på toppen.

Vel bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply