Dette er en enkel og veldig god salat min svigermor bruker å servere til sommerens grilmat. Den er smaksrik og passer spesielt godt til rødt kjøtt og svin. Tankene går til middelhavet når man ser ingredienslisten til denne salaten både parmesan, olivenolje og basilikum er obligatorisk listen over basisingredienser til sommermaten. Derfor er jeg veldig glad i denne salaten og har begynt å bruke den mye selv. Hvis man ønsker en lett middag kan man godt bruke denne salaten som basis og tilsette for eksempel noen skive parmaskinke og et foccaciabrød til.
Som tilbehør til fire trenger du:
- 1 stor rødløk
- 6 store plommetomater
- 1 neve frisk basilikum
- 3 ss kaldpresset olivenolje
- litt grovraspet parmesan
Skjær tomater og rødløk i skiver. Bland inn frisk basilikum og ringle over litt olivenolje. Rasp parmesan over.
Vel bekomme!
Trackbacks/Pingbacks
[…] Frisk salat […]
[…] Tones Tomat og Løksalat […]