Slik renser du Krabbe!

9. oktober 2012

Diverse, Fisk og Skalldyr

Krabben smaker aller best om høsten og da er den også i sin mest kjøttrike periode. Her får du oppskriften steg for steg på hvordan du renser krabbe og et enkelt tips til servering på slutten.

Når du planlegger en krabbefest er det lurt å forhøre seg i matbutikkene når de får inn ferske krabber, men generelt sett hvis du går i de større matforetningene eller fiskeforhandlere får du svært god kvalitet på krabbene i Norge. Vi kjøpte ferdig kokte krabber til vår krabbefest, men du kan godt kjøpe ferske og koke de selv. Om du skal oppbevare de i kjøleskapet over natten er det lurt å få med seg litt ferskt tang hjem og pakke de inn sammen med det.

 

 

 

Steg 1:

Løft av skallhuset til krabben. Hvis du kjøper krabbene ferdig kokt kan du også få de i butikken til å løsne de litt for deg så blir det enklere.

 

 

Steg 2:

Fjærn paven som sitter under øynene ved å trykke ned med en finger til den løsner.

 

 

Steg 3:

Fjærn gjellene som sitter på hver side av krabbekroppen (den delen beina sitter). Legg så krabbekroppen med den flate siden ned og del den i to på midten.

Knekk av beina og klørne og sett i gang med å pille ut det gode kjøttet:)

 

Forslag til enkel krabbekos:

Som med mye annet skalldyr er det lite triksing og miksing som er nødvendig for å få et godt måltid, ofte er det faktisk det beste å spise krabbe naturell sammen med loff, majones, sitron og kanskje litt persille. Og det er nettopp det vi gjorde, det er så enkelt atdet krever ingen oppskrift en gang, det eneste du trenger er:

Kjøp ca 1 krabbe + noen ekstra klør per person og følg krabberenseoppskriften ovenfor. Loff, majones, sitron, frisk persille. Og gjerne litt rødløk eller purre om du har men det er ikke nødvendig. Erstatt eventuelt løk og persille med gressløk.

Vel Bekomme og god Krabbefest!

 

 

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply