Å lage hjemmelaget tacokrydder er enklere enn du tror og det gir deg muligheten til å eksperimentere med de smakene du liker så godt. Kanskje vil du ha det litt mer spicy eller kanskje du vil fremheve koriandersmaken. Krydderne du trenger har du kanskje allerede i skapet fra før, for blandingen er basert på kjente krydder som brukes mye i mange forskjellige kjøkken. Hvis du ikke har krydderne er det en smart, billigere og mye bedre investering enn å kjøpe ferdigmiksene i butikken. Lag en stor ladning hver gang så har du til de neste tacomiddagen også.
Dette er oppskriften på en tacoblanding som ligner på den man få kjøpt i norske butikker, og er et godt utgangspunkt for videre smakseksperimentering av dine favorittkrydderier:)
Til ca 300 g kjøttdeig trenger du:
- 1 ts salt
- 4 ts malt cumin
- 1/2 ts tørket koriander
- 1 ts chillipulver
- 2 ts paprikapulver
- 1/2 ts sort pepper
- 1 fedd presset hvitløk
Bland alt krydderet. Stek kjøttdeig sammen med presset hvitløk og tilsett tacokrydderet sammen med 1/2 dl vann. Du kan godt bruke hvitløkspulver i stede for fersk hvitløk, men jeg synes det blir best med den ferske. Hvis du skal lage en stor porsjon kan det være lurt å bruke 1 ts hvitløkspulver i stede for hvitløksfedd så slipper du å være avhengig av å ha fersk hvitløk i huset.
Se her for oppskrift på vår kjempegode taco!
Lykke til!
Tilbaketråkk: Taco – enkel eller avansert, det bestemmer du selv! | MariannMat
Tilbaketråkk: Tacosalat | MariannMat
Tilbaketråkk: AdventsTaco med Kylling | MariannMat
Tilbaketråkk: Meksikansk HotPizza | MariannMat
Hei.
Prøvde oppskriften din.
Utrolig godt.
Takk for oppskriften!
Har du noen gode oppskrifter på
hjemmelaget taco pizza?
Tilbaketråkk: Taco i Pita | MariannMat
Tilbaketråkk: Tacorull med Salsa Verde og Kesam med Chilli og Lime | MariannMat
Tilbaketråkk: Fylt Paprika med Tacokjøtt og Mangosalsa | MariannMat
Tilbaketråkk: Tacopannekaker | MariannMat