Tacokrydder – slik lager du det selv!

Å lage hjemmelaget tacokrydder er enklere enn du tror og det gir deg muligheten til å eksperimentere med de smakene du liker så godt. Kanskje vil du ha det litt mer spicy eller kanskje du vil fremheve koriandersmaken. Krydderne du trenger har du kanskje allerede i skapet fra før, for blandingen er basert på kjente krydder som brukes mye i mange forskjellige kjøkken. Hvis du ikke har krydderne er det en smart, billigere og mye bedre investering enn å kjøpe ferdigmiksene i butikken. Lag en stor ladning hver gang så har du til de neste tacomiddagen også.

Dette er oppskriften på en tacoblanding som ligner på den man få kjøpt i norske butikker, og er et godt utgangspunkt for videre smakseksperimentering av dine favorittkrydderier:)

Til ca 300 g kjøttdeig trenger du:

  • 1 ts salt
  • 4 ts malt cumin
  • 1/2 ts tørket koriander
  • 1 ts chillipulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 1/2 ts sort pepper
  • 1 fedd presset hvitløk

Bland alt krydderet. Stek kjøttdeig sammen med presset hvitløk og tilsett tacokrydderet sammen med 1/2 dl vann. Du kan godt bruke hvitløkspulver i stede for fersk hvitløk, men jeg synes det blir best med den ferske. Hvis du skal lage en stor porsjon kan det være lurt å bruke 1 ts hvitløkspulver i stede for hvitløksfedd så slipper du å være avhengig av å ha fersk hvitløk i huset.

Se her for oppskrift på vår kjempegode taco!

Lykke til!

9 tanker om “Tacokrydder – slik lager du det selv!

  1. Tilbaketråkk: Taco – enkel eller avansert, det bestemmer du selv! | MariannMat

  2. Tilbaketråkk: Tacosalat | MariannMat

  3. Tilbaketråkk: AdventsTaco med Kylling | MariannMat

  4. Tilbaketråkk: Meksikansk HotPizza | MariannMat

  5. TH

    Hei.

    Prøvde oppskriften din.
    Utrolig godt.
    Takk for oppskriften!
    Har du noen gode oppskrifter på
    hjemmelaget taco pizza?

    Svar
  6. Tilbaketråkk: Taco i Pita | MariannMat

  7. Tilbaketråkk: Tacorull med Salsa Verde og Kesam med Chilli og Lime | MariannMat

  8. Tilbaketråkk: Fylt Paprika med Tacokjøtt og Mangosalsa | MariannMat

  9. Tilbaketråkk: Tacopannekaker | MariannMat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *