Taco – enkel eller avansert!

5. november 2011

Farsemat, Meksikansk, Meksikansk

Taco er på toppen av norges mest spiste retter, kanskje rett etter grandiosaen. Man kan få kjøpt de fleste ingrediensene ferdiglaget i butikken slik at middagen er rask å tilberede, men disse ingrediensene går det utmerket godt an å lage selv også. Det tar riktignok litt lengre tid, men hvis man planlegger, lager i store kvantum, og har glede av å lage mat, er resultatet både bedre på smak og gjør middagen litt mer stas å nyte etterpå. I denne oppskriften viser jeg hvordan vi pleier å spise taco, og hvilke ingredienser du trenger, men linker til oppskrifter på hvordan du lager tacokrydder, tortilla, guacamole, og salsa fra bunnen av.

Hver fredag er texmex-fredag hos oss. I alle fall de helgene vi er hjemme. Mali får middag i barnehagen på fredager, derfor setter vi av denne kvelden med god samvittighet til voksenmiddag. Vi fyller vinglassene og koser oss sammen med matlagingen, noe jeg synes er både hyggelig og viktig å huske på. Kosen rundt selve matlagingen er for meg nesten like viktig som selve måltidet, og i hverdagen er det naturligvis ikke alltid like enkelt å få til. Derfor setter vi av en kveld til nettopp dette. Samtidig er jeg en tilhenger av å lage mat fra bunnen av, og selv om man skal være forsiktig med å kludre altfor mye med en av våre nasjonalretter levert av Santa Maria og Old-El-Paso, har jeg gjort dette med stort hell. Både jeg og Lars-Erik ble faktisk overrasket over hvor mye bedre det smaker med hjemmelagde varianter, og derfor anbefaler jeg det på det sterkeste å prøve selv. Man trenger jo ikke lage alt fra bunnen av den første gangen.

Ingrediensene i denne oppskriften kan du enten lage selv med oppskrift fra linkene, eller kjøpe ferdig i butikken. Oppskriften er nok til 2 personer.

Stek karbonadedeig og tilsett tacokrydder og 1/2 dl vann. La dette småputre noen minutter.

Kutt agurk, tomater og løk i små biter og legg de i hver sin skål. Riv osten. Skyll og riv salaten i små biter, og la den renne av i et dørslag. Legg ost, salat, kjøtt, mais, rømme, guacamole, salsa, og nøtter i hver sin skål.

Varm tortilla/gordita i mikro (i plast) eller i ovnen (i aluminiumsfolie) til de er varme. Dette går veldig raskt i mikroen.

Sett alle ingrediensene på bordet og la gjestene forsyne seg selv med det de ønsker å ha i sin tortilla/gordita. Gorditaen bruker du som et mykt skjell og fyller det som på det øverste bildet. Tortilla fyller du før du ruller den sammen.

Vel Bekomme!

, , , , ,

Følg bloggen min

Registrer e-postadressen din og få daglige oppskriftstips!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tacokrydder – slik lager du det selv! | MariannMat - 5. november 2011

    […] Vis alle innlegg av mariannmat → ← Lars-Eriks fantastiske Guacamole Taco – enkel eller avansert, det bestemmer du selv! → […]

  2. Salsa Verde – passe sterkt og kjempegodt tilbehør! | MariannMat - 27. mars 2012

    […] Server grønn saus til for eksempel taco […]

Leave a Reply